sursa foto:  Hepta

Nicolae Ciucă anunță eliminarea primelor pensii speciale! Va fi interzis și cumulul pensie-salariu

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a anunțat, joi, eliminarea primelor pensii speciale. Este vorba despre pensiile parlamentarilor.

Eliminarea pensiilor parlamentarilor ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Mai mult, liderul liberal a asigurat că tot săptămâna viitoare va fi realizată reforma pensiilor speciale, asumată prin PNRR, precum și interzicerea cumulului pensie-salariu.

„Este ilegal ca magistraţii să facă grevă. Ca atare am înţeles şi am discutat la nivelul coaliţiei, am avut miniştrii de linie cu care am analizat această situaţie. Decizia pe care am luat-o astăzi a fost ca săptămâna viitoare, luni, miniştrii să fie prezenţi la toate activităţile, atât cele guvernamentale, dar şi cele care urmează să se desfăşoare în Parlament, pentru a putea să soluţionăm tocmai aceste aspecte.

„Toate aceste chestiuni vor fi soluţionate până la închiderea sesiunii parlamentare, miercuri”

Unul dintre ele este legea pensiilor speciale, care va fi soluţionată şi există din raportarea ministrului Muncii acceptul la nivelul Comisiei (n.r. Europene) pe conţinutul proiectului de lege, de asemenea, este vorba de legea pensiilor parlamentarilor care va fi aprobată săptămâna viitoare şi legea cumulului pensiei cu salariul. Toate aceste chestiuni vor fi soluţionate până la închiderea sesiunii parlamentare, miercuri”, a declarat Nicolae Ciucă, la sediul central al PNL, după o şedinţă a conducerii PNL cu miniştrii şi secretarii de stat liberali, conform Agerpres.

Despre impozitul de 15% din legea pensiilor speciale pentru ce depăşeşte salariul mediu net pe economie, Ciucă a precizat că acesta va fi aprobat, pentru că a fost agreat şi este singura măsură care duce la îndeplinirea jalonului din PNRR.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare