cozmin gusa 1

sursa foto:  fcb

Noi comentarii făcute de Cozmin Gușă! ‘Nici susținerea nu a fost pe măsură’

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat respingerea candidaturii Rovanei Plumb în comisia juridică din Parlamentul European.

 

 

„Asta ne arată că furcile caudine pot fi trecute, dar nu de către oricine. Mai ales nu de cineva cu probleme atât de evidente și cu susținere slabă. Totuși, au mai existat candidați la funcții înalte în Comisia Europeană cu probleme de integritate. Cel mai celebru caz a fost chiar Jean-Claude Juncker, fostul premier al Luxemburgului, care a ajuns, cu o susținere beton din partea tuturor statelor, nu doar comisiar european, ci și președinte al Comisiei. La noi a fost și candidatura șchioapă și nici susținerea nu a fost pe măsură”, a declarat Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

 

„Treburile se complică foarte tare pentru guvernare, pentru Viorica Dăncilă în special. I-aș da un sfat de la distanță doamnei Dăncilă: Dacă vrea să nu i se prăbușească toată campania electorală – e previzibil să se întâmple asta -, să își concedieze de îndată toți consilierii pe care îi are, atât cei formali cât și cei informali, pentru că în mod evident au băgat-o în gard. La această mare problemă, apropo de Rovana Plumb și susținerea ei, se adaugă această vizită în SUA total nepregătită, total încropită”, a explicat consultantul politic.

Dacă vizita lui Dăncilă în SUA se va finaliza cu o „lipsă a întâlnirii” cu vicepreședintele american Mike Pence, arată Gușă, situația se complică și mai mult pentru Viorica Dăncilă, iar candidatura PSD „coboară cu vreo 5 etaje”. Beneficiarul acestei prăbușiri va fi „candidatul rezerviștilor din servicii”, Dan Barna.

„Consecințele sunt de două feluri. primele legate de România și de faptul că totuși ne facem de râs, nu reușim să negociem o susținere pentru propunerea românească, deși au fost situații cu probleme mai mari decât Rovana Plumb. Al doilea lucru: s-a creat o furtună perfectă împotriva candidaturii lui Dăncilă, prin cele două evenimente, de care, atenție, este responsabilă. Și candidatura lui Plumb și-a asumat-o, iar treaba mai mult decât semi-ratată din SUA, decizie pe care și-a asumat-o, sau i-au recomandat-o consilierii oficiali și neoficiali. Dacă dorește să rămână în această campanie, să nu se prăbușească de tot, Viorica Dăncilă trebuie să schimbe de urgență consilierii oficiali și neoficiali.

De la începutul campaniei, aveam informații că unii din jurul lui Dăncilă sunt puși acolo cu scopul de a-i distruge campania, care începuse destul de bine, în baza unor relații subterane care se vor reporta în folosul candidatului USR Dan Barna, pe care rezerviștii din serviciile secrete îl vor în turul doi alături de Klaus Iohannis, în speranța lor că-l vor prezenta ca anti-sistem, care să adune în turul doi toate voturile anti-sistem,venite de la Mircea Diaconu, Cumpănașu, sau de la pesediștii supărați pe înjurăturile lui Klaus Iohannis la adresa lor, la fiecare ieșire publică.

Dacă acest eveniment al respingerii candidaturii Rovanei Plumb se cumulează cu non-evenimentul lipsei întâlnirii Dăncilă-Pence, candidatura PSD coboară cu 5 etaje și va induce o criză care se poate deconta chiar săptămâna viitoare sau când se va vota moțiunea de cenzură”, a mai spus Cozmin Gușă, informează realitatea.net

Vezi și

Nucleara în Poliție, după cazul Caracal: Reînvie un serviciu!

EXCLUSIV Cine a fost partenerul olandezului acuzat că a ucis-o pe fetița de 11 ani, din Gura Șuții

Asemănarea dintre Gheorghe Dincă și monstrul care a omorât-o pe fetița de 11 ani: Unde au lucrat

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare