sursa foto:  feedler.ro

Noi declarații făcute de Tăriceanu! ‘Căderea unui guvern nu e o tragedie’

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că toți parlamentarii sunt responsabili de criza politică actuală, nu doar partidele de la guvernare.

Căderea unui guvern nu e o tragedie, a punctat Tăriceanu.

„Nu trebuie să dramatizăm, căderea unui guvern nu e o tragedie. Poate fi o binefacere. Am încercat să evit această situație, am avut discuții repetate cu doamna Dăncilă și i-am explicat analiza mea. I-am explicat că ne confruntam cu o tendință defavorabilă care s-a manifestat pe deplin la alegerile pentru Parlamentul European unde partidele noastre au obținut scoruri coborâte, că ar fi nevoie de o relansare a guvernarii și aici analiza noastră s-a despărțit, pentru că doamna Dăncilă n-a vrut să recunoască că avem de-a face cu o ostilitate puternică, certificată(…).

Doamna Dăncilă mi-a spus că nu poate să ia aceste măsuri, că îi e teamă să vina în Parlament pentru votul de încredere, pentru un nou program de guvernare. I-am atras atenția că cea mai bună soluție ar fi să trecem în opoziție împreună, dânsa n-a vrut, probabil sfătuitorii ei așa au considerat că e mai bine și atunci am hotorât să mergem pe drumuri separate”, a explicat liderul ALDE, duminică seară, la Antena 3.

Potrivit lui Tăriceanu, Viorica Dăncilă ar fi trebuit să ceara votul de încredere pentru că se schimbase compoziția guvernului.

„Dânsa a încercat o șmecherie, a mituit trei colegi de la ALDE, le-a oferit funcții în Guvern că să lase impresia că ALDE e încă la guvernare. Șmecheria n-a ținut și s-a confruntat cu o moțiune de încredere”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Pentru noi a fost o chestiune vitală ca doamna Dăncilă să cadă

„În momentul în care ne-am despărțit am convenit că rămânem în termeni civilizați(…). Oferirea de funcții ca să treacă oamenii la PSD ne-a transformat din foști colegi în adversari. Pentru noi a fost vital ca doamna Dăncilă să cadă”, a încheiat președintele ALDE, informează antena3.ro

Vezi și

Alertă în cazul Caracal! A fost găsită

Cazul Caracal, în aer! Dezvăluire nucleară: Ce a ajuns, în realitate, la FBI

EXCLUSIV Firmele înființate de Dan Barna și Dragoș Pîslaru (PLUS), jumătate de milion de euro de la Guvernul ‘Dragnea’! Rovana Plumb a semnat documentul

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare