sursa foto:  imagini.n3po.com

Nu mai ai nevoie de priză! Propriile haine, încărcător pentru telefon

Ti-ai imaginat vreodată că ai putea să-ți încarci telefonul folosind nimic altceva decât hainele pe care le porți? După doi ani de cercetări, oamenii de știință americani și chinezi au reușit să creeze un nou material textil ultra-subțire și complet flexibil, care generează energie electrică datorită mișcării și a luminii solare, acesta putând fi folosit pentru a genera energie electrică ad-hoc.

Cum scapă românii de plata amenzilor la roviniete?

Echipa de cercetători a fost coordonată de Zhong Lin Wang, profesor și om de știință în domeniul materialelor la Georgia Institute of Technology din Atlanta.

Acesta susține că invenția se poate dovedi extrem de utilă pentru monitorizarea unor indici de sănătate, precum ritmul cardiac, temperatura corpului, sau chiar pentru localizare GPS a purtătorului.

Performanța de un MILION de dolari a Laurei Bretan la America’s Got Talent

Cum scapă românii de plata amenzilor la roviniete?

În timp ce mergi și haina se mișcă pe tine, se produce energie în timpul mișcării, iar această energie poate fi folosită pentru a-ți încărca telefonul”, declară profesorul Zhong.

Materialul are nevoie de lumină solară sau de simple mișcări pentru a putea oferi energie unor device-uri de mici dimensiuni. ”Poți folosi orice energie ai la dispoziție și o poți face oricând”, adaugă Zhong, potrivit ABC News.

Viitorul Constanța scos la vânzare. Care este strategia lui Hagi?

Mai mult, purtarea unor haine confecționate din acest material nu ar avea niciun inconvenient.

Arată ca un material textil normal, este doar puțin mai gros decât fibrele obișnuite, dar este complet flexibil. Poate fi transformat în haine, iar la final vei purta un generator electric”, concluzionează profesorul Zhong.

Echipa de cercetători din spatele proiectului crede că materialul ar putea intra pe piață în următorii doi ani. Acesta ar putea fi extrem de folositor pentru categoria de , gadget-urile putând fi alimentate, la nevoie, cu energie electrică. Conform profesorului Zhong, echipa deja a primit cereri de la alte instituții de cercetare, dar și de la companii ce oferă device-uri de monitorizare a indicilor de sănătate, relatează cei de la playtech.ro

CITEȘTE ȘI:

Care sunt companiile care au înregistrat cele mai mari pierderi din economie în 2015?

Cine sunt hakerii care susțin că Serena Williams și Simone Biles au concurat dopate la Rio?

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare