sursa foto:  pexel.com

O asistentă de la Spitalul de Boli Infecțioase a fost prinsă furând bani și tichete de masă de la pacienți și colegi de muncă! Femeia de 49 de ani le vindea, mai apoi, pe internet!

O asistentă din Galați a furat din spital timp de patru ani, fără ca nimeni să-și dea seama. Aceasta a fost acuzată că a furat bani, bunuri şi vouchere de vacanţă din dulapurile colegilor, dar și de la pacienți.

Asistenta medicală în vârstă de 49 de ani din Galați a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce a furat bunuri și bani pe parcursul mai multor ani

Asistenta fura atât de la pacienți, cât și de la colegi

Femeia ar fi furat diverse sume de bani, carduri bancare și vouchere de vacanță, pe care ulterior le vindea pe internet la un preț mai mic, a relatat Digi24.ro

”Din probatoriul administrat a reieşit că, în perioada 2019 – 2023, la intervale diferite de timp, femeia ar fi sustras de la colegi de muncă, dar şi de la pacienţi, în timpul programului de lucru, diferite sume de bani, carduri bancare şi tichete tip voucher de vacanţă. Ulterior, acesta ar fi vândut voucherele şi, folosindu-se de datele de identitate ale persoanelor, ar fi efectuat mai multe tranzacţii frauduloase online, dar şi la comercianţi fizici din municipiul Galaţi. Prejudiciul a fost estimat la 2.500 de lei”, a transmis, miercuri, IPJ Galaţi.

La domiciliul femeii au fost descoperite şi ridicate mai multe probe

La percheziția locuinței asistentei  au fost  descoperite de către anchetatori  o parte dintre bunurile furate de către aceasta de la pacienți și de la colegii ei.

Se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de furt, însușirea bunului găsit, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Prejudiciul a fost estimat la  2.500 lei. Asistenta a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

”La data de 27 februarie 2024, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Combaterea Infracţionalităţii Informatice au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară la adresa un femei, de 49 de ani, din municipiul Galaţi, asistentă medicală la o unitate spitalicească din aceeaşi localitate, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de furt, însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic”, a transmis, miercuri, IPJ Galaţi.

Cum a fost descoperită asistenta

După ani în care aceasta a furat de unde a putut, a fost descoperită. Aceasta a încercat să retragă suma de 2.000 de lei de pe cardul unui medic, însă fără succes.

„Domnul doctor a depus o sesizare cu privire la faptul că i-a dispărut cardul bancar în timpul serviciului. S-au făcut cercetări la nivelul secției. Am verificat cine a lucrat, cum a lucrat, unde a lucrat. Aceste suspiciuni nu au putut niciodată să fie dovedite”, a declarat purtătoarea de cuvânt a spitalului.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare