O femeie a falsificat taloane de pensii, pentru a face credite la bănci! Polițiștii au prins-o!

O femeie de 61 de ani, care a pretins că este pensionară și a obținut trei credite bancare, s-a ales cu dosar penal, polițiștii înaintând documentația către Parchet.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal în care o femeie este acuzată că a obţinut mai multe credite bancare prezentând documente false. Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru, a declarat, marţi, că prejudiciul în acest dosar este de 56.000 lei, informează Agerpres.

„Din cercetări a reieşit faptul că, o femeie de 61 ani, din Bacău, fiind în imposibilitatea de a obţine împrumuturi, având în vedere că nu figura în sistemul public de pensii, ar fi ales să obţină sau să încerce să obţină credite de la mai multe instituţii financiar-bancare prin metode dolosive. Astfel, aceasta ar fi solicitat în nume propriu, inducând în eroare reprezentanţii instituţiilor financiar-bancare, declarând în mod necorespunzător adevărului că ar fi pensionară şi folosind în acest scop decizii de pensionare şi taloane de pensie falsificate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Femeia a reuşit în acest mod să obţină 3 credite de la instituţii financiar-bancare şi ar fi încercat obţinerea altor 10 împrumuturi de la alte instituţii financiar-bancare.

Poliţiştii au înaintat dosarul penal către Parchet, femeia fiind acuzată de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare