sursa foto:  tomisnews.ro

O nouă amenințare de la Kremlin: Candidaturile Suediei și Finlandei la NATO constituie o eroare gravă

Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov, a transmis luni un avertisment referitor la candidaturile Suediei şi Finlandei la NATO, catalogându-le drept „o eroare gravă”, transmite news.ro

 

 

”Este o eroare gravă suplimentară, ale cărei consecinţe vor avea o amploare considerabilă”, ameninţă el, potrivit Interfax.

Potrivit lui Riabkov, reacţia Rusiei ”va depinde de consecinţele practice ale aderării celor două ţări scandinave la Alianţa Nord-Atlantică”.

”În ceea ce ne preiveşte, este clar că securitatea Suediei şi Finlandei nu va ieşi întărită de această decizie”, subliniază el, relevând că ”nivelul tensiunilor militare (va) creşte”.

Partidul Social Democrat, la putere în Suedia, şi-a dat duminică unda verde unei candidaturi la aderarea la NATO, imediart după ce Executivul Finlandei şi-a anunţat voinţa de a adera la această organizaţie militară occidentală, pe care Moscova o consideră o ameninţare la adresa existenţei sale.

Pentru Finlanda şi Suedia – care nu au aderat la NATO în toiul Războiului Rece -, această răsturnare este rezultatul ofensivei ruse în Ucraina, în contextul în care Rusia este percepută drept o ameninţare de către vecinii sîi.

Finlanda împarte o frontieră de 1.300 de kilometri cu Rusia.

Moscova şi-a justificat invazia Ucrainei, între altele, prin apropierea Kievului de NATO şi susţinerea politică, diplomatică şi militară oferită de Alianţă Ucrainei, transmite news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare