sursa foto:  ziarulunirea.ro

O nouă criză în sănătate! Un medicament foarte important ar putea fi din nou de negăsit

Florin Hozoc, directorul firmei Besmax Pharma Distribution, care importă imunoglobulină în România, scrie, într-o postare pe Facebook, că „În sfârșit, se trezește lumea că nu s-a terminat criza de imunoglobulină. Din păcate acesta este doar începutul unui nou episod, poate chiar mai sever decât cel de anul trecut.” Florin Hozoc adaugă că „Europa traversează cea mai gravă criză de imunoglobulină din ultimii ani”, iar „Ministerul Sănătății nu a făcut mare lucru… Doar s-a mulțumit să cumpere imunoglobulina vandută la supra-preț de acei producători care au speculat criza și s-au folosit de mecanismul de protecție civilă”.


Florin Hozoc subliniază, de asemenea, că soluția pentru criza imunoglobulinei este ca „România să colecteze plasma, prin centre de plasmafereză, private sau de stat, și să o prelucreze pentru a obține produsele care salvează viețile pacienților”, conform hotnews.ro.

Florin Hozoc este directorul firmei Besmax Pharma Distribution, unic importator în România al Intratect și Pentaglobin, medicamente din gama imunoglobulinelor.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare