sursa foto:  facebook cristi danilet

O nouă decizie de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Dănileț! Acuzații de implicare în politică

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis miercuri că a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ. Este a doua decizie de acest fel, de data aceasta Inspecţia Judiciară acuzându-l că face parte dintr-un partid politic şi că a participat la acţiuni politice.

 

 

 

„Cu unanimitate,

Respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică –judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru faptele constând în încălcarea interdicției de a desfășura activități economice și de a-și exprima public opinia cu privire la procese aflate în curs, circumscrise abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca neîntemeiată.

Cu majoritate,

Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru abaterea disciplinară prevăzută de art.99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată constând în încălcarea interdicției de a face parte din formațiuni politice și pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. b) și d) din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, transmite CSM

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare