sursa foto:  facebook

O nouă modificare a Codului Muncii: Ce sunt obligați să facă angajatorii și angajații încă din această lună

A intrat deja în vigoare o modificare a Codului Muncii realizată în vara acestui an. Această schimbare legislativă vine cu noi obligații pentru angajatorii din România. Angajatorii vor fi obligați să țină o fișă de pontaj zilnică pentru toți salariații, în care vor consemna ora venirii și ora plecării.

Potribit b1.ro, fișele de pontaj devin obligatorii din această lună, dar specialiții atrag atenția asupra faptului că noile prevedere vor îngreuna viața angajatorilor și vor afecta relația angajator-angajat.

„Aceste prevederi nou introduse (deşi au ca scop combaterea muncii nedeclarate) nu ţin cont de realităţile mediului de afaceri şi de flexibilitatea raporturilor de muncă într-un context economic din ce în ce mai complex. (…) Din păcate, modificarea legislativă adusă Codului mun­cii îngreunează viaţa angajatorilor, crescând şi mai mult aspectele birocratice/formaliste în loc să încurajeze fle­xibilitatea raporturilor de muncă în contextul unei rea­li­tăţi ce cere acest lucru“, a spus Mădălina Racoviţan, Tax Part­ner în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală KPMG.

Pe lângă acest lucru, consultanții fiscali consideră că angajatorii vor fi nevoiți să suporte noi cheltuieli pentru noi investiții în sisteme informatice (sisteme check in/check out, pontare electronică etc.) pentru captarea tim­pului de lucru zilnic (inclusiv a orei de începere şi a celei de sfârşit a programului de lucru) ca o alternativă la vechea condică de prezenţă.

Vezi și Ascensiune militară FULMINANTĂ a Principelui Radu Duda de Hohenzollern! Cum a ajuns un actor să fie COLONEL al Armatei Române

Mesaj EXPLOZIV al comisarului Traian Berbeceanu pentru cei care fac Legile Justiției! Cum a ajuns să primească jumătate din salariu

EXCLUSIV! Lovitură de teatru! Unul din oamenii de bază ai premierului Tudose și-a dat demisia

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare



Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.