sursa foto:  stirileprotv.ro

Olaf Scholz: Putin nu poate fi lăsat să câștige sau să dicteze condițiile de pace

Cancelarul german Olaf Scholz, a transmis la Forumul Economic Mondial de la Davos, că preşedintele rus Vladimir Putin nu poate fi lăsat să câştige sau să dicteze condiţiile de pace, în urma invaziei din Ucraina, scrie news.ro

 

 

 

”Putin va negocia serios pacea doar dacă îşi dă seama că nu poate deteriora apărarea Ucrainei”, a declarat Scholz într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos.

”Nu va exista pace dictată. Ucraina nu va accepta acest lucru şi nici noi nu o vom face”, a subliniat cancelarul german.

”Lumea se află într-un punct de cotitură”, a precizat el, adăugând nu numai Ucraina este în pericol, ci şi ”sistemul de cooperare internaţională care a fost creat după două războaie mondiale”, potrivit CNN.

Perspectiva ca Rusia să cucerească tot teritoriul ucrainean pare mai puţin probabilă decât la începutul războiului, spune cancelarul Germaniei, datorită forţelor ucrainene şi sprijinului comunităţii internaţionale.

Cancelarul a menţionează că Berlinul furnizează arme grele Kievului.

El a adăugat că Finlanda şi Suedia vor fi primite cu ”braţele deschise” în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare