Olguța Vasilescu a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu salariile începând cu 1 ianuarie 2019

Vești uriașe pentru toți românii! Olguța Vasilescu a făcut anunțul care îi va bucura pe toți. Încăpând cu 1 ianuarie 2019, salariul minim va fi modificat.

„CREȘTE SALARIUL MINIM
• PSD mărește salariul minim pentru a patra oară de când a preluat guvernarea țării și face dovada că respectă până la capăt programul de guvernare votat de alegatori in 2016.
• Deși este interimar, guvernul Dăncilă poate să adopte această măsură în temeiul prevederilor Codului Muncii.
o Art. 164 . [stabilirea şi calcularea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată] (1) Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, se stabileste prin hotarare a Guvernului, dupa consultarea sindicatelor si a patronatelor.
• De la 1 Ianuarie 2020 salariul minim net va fi de 1363 de lei, cu 55% mai mare față de 878 de lei, cât era atunci când PSD a preluat guvernarea.
• Pentru cei cu studii superioare și 1 an vechime salariul minim net va ajunge la 1563 de lei.

• Beneficiari direcți vor fi peste 1,3 milioane de români, la care se adaugă 116.000 de angajați cu studii superioare și cel puțin 1 an vechime.

Am vazut si reactia lui Ludovic Orban care isi manifesta ingrijorarea ca un guvern „ilegitim” ia masuri fara sa aiba prerogative. Guvernul asta a castigat in 2016 mai mult de 45 la suta din voturile alegatorilor, fix cu acest program de guvernare, nu 20 cat au luat baietii astia care ne tot vorbesc de legitimitate! Am inteles! Nu vreti sa mai cresteti salariul minim! Va dau insa o veste… Trebuie sa o faceti, fiindca legea salarizarii e corelata cu salariul minim din programul de guvernare PSD… Salariul minim trebuie sa ajunga la 2500 brut pana in 2021, fiindca atat e minimul in legea salarizarii. Va spun asta fiindca nu vreti sa departajati privatii de bugetari! Voi ati spus-o! Deci, lasati garagata si cresteti salariile la oameni, macar cu suma pe care am asigurat-o noi in plus in fiecare an de guvernare!”, a scris fostul ministru al muncii pe Facebook.

 

 

Vezi și

Sorina Matei o dă în vileag pe Laura Codruța Kovesi! Mesajul primit de la fosta șefă DNA

Andrei Caramitru acuză că USR-ul a fost trădat! Lovitura încasată de la #Rezist

În miez de noapte, Sorina Matei anunță un cutremur pe scena politică! Dan Barna ar putea să facă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare