sursa foto:  gazetadecluj.ro

Olguța Vasilescu susține că PNL plănuiește o adevărată lovitură pentru români: Ne vom opune cu toată forța

Fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, aruncă o adevărată bombă în spațiul public!

Vasilescu susține că Guvernul Orban urmărește să crească vârsta de pensionare, dar asigură că PSD se va opune acestei măsuri.

„Cele două lucruri pe care le-a solicitat Comisia Europeană și la care am găsit argumente, astfel încât să nu avem niciun fel de problemă, sunt aceleași pe care le văd acum în dezbaterile publice. Pe de o parte o adresă venită de la Comisia Europeană despre care s-a discutat foarte puțin în spațiul public în această perioadă, pentru că s-a schimbat comisarul european pe muncă, dar funcționarii bănuiesc că au rămas aceeași, și anume creșterea vârstei de pensionare și nesustenabilitatea acestui buget de pensii”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

„Aici aș vrea să vă spun că, la vremea respectivă, mi s-a solicitat ca vârsta de pensionare să crească la 68, 70 de ani ca să meargă pe media UE. M-am opus categoric. Am spus că nu putem să facem acest lucru atât timp cât speranța de viață este cu 8 ani sub media Uniunii Europene. Deci nu există niciun fel de argument din punctul acesta de vedere. În ceea ce privește sustenabilitatea cheltuielilor pentru sistemul de pensii, am spus că avem 7%, atât avem anul acesta cheltuială cu pensiile din PIB. Anul viitor abia ajungem la 8%. În 2021, când se va aplica Legea pensiilor, vom ajunge la 11,7% cheltuială cu pensiile din PIB, în timp ce media UE este de 13%. Deci, nici măcar cu actuala lege a pensiilor nu ajungem la media UE.

Din punctul meu de vedere, ceea ce se încearcă la ora actuală de către cei de la PNL este ca noua Lege a pensiilor să fie eliminată, pe motiv chipurile că nu ar elimina aceste inechități din sistem, în condițiile în care ele se elimină. De fapt ei vor să facă două modificări și anume cele cerute și acum câțiva ani de UE, creșterea vârstei de pensionare și, de asemenea, un procent mai mic din PIB pentru cheltuiala cu pensiile. Noi o să ne opunem cu toată forța. Nici nu poate fi vorba să nu ne opunem la asemenea chestiuni, pentru că noi trebuie să îi apărăm în primul rând pe români. Mai este o chestiune, care văd că se tot scapă din vedere, și anume că pensia este un drept câștigat și nu o formă de asistență socială, așa cum își închipuie unii”, a precizat Olguța Vasilescu.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a afirmat, în această săptămână, că nu există un astfel de proiect la Ministerul Muncii.

Totodată, șeful Guvernului a spus că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, iar persoanelor trebuie să li se permită să lucreze după această vârsta, dacă doresc acest lucru.

Vezi și

Să fie bine pentru toată lumea! Valul de oameni instalați de Ludovic Orban și Marcel Vela și legăturile lor cu politica

SURSE Șeful din Jandarmerie care va fi executat de Marcel Vela

Surpriză! O nouă categorie de români va scăpa de plata impozitului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare