sursa foto:  psnews.ro

Omul lui Traian Băsescu, despre majorarea pensiilor: ‘Au furat aproape 8,5% din ceea ce avea dreptul fiecare pensionar’

Eugen Tomac, președintele PMP – partidul fondat de Traian Băsescu -, lansează acuzații dure la adresa Guvernului PNL-PSD-UDMR. 

Europarlamentarul PMP susține că majorarea pensiilor a fost făcută prin furt și că pensiile trebuiau crescute cu 21%, ca să fie respectată legea.

În concluzie, spune Eugen Tomac, Coaliția PNL-PSD-UDMR a furat „aproape 8,5% din ceea ce avea dreptul fiecare pensionar”.

„Majorarea pensiilor prin furt

Marele anunț prezentat de către PSD și PNL drept o mare favoare făcută pensionarilor este, de fapt, un furt.
Legea pensiilor obliga Guvernul să indexeze pensiile cu inflația plus 35% (pentru 2023) din creşterea salariului mediu pe economie (în septembrie 2022, majorarea este de 13,8%). Având in vedere că avem o inflație de minimum 16%, iar 35% din creşterea salariul mediu înseamnă încă 5%, PSD și PNL trebuiau să iasă și să anunțe măcar o majorare a pensiilor de 21% (ca să respecte legea) – dacă nu 25% cât a solicitat PMP.

Tot circul legat de cifra privind majorarea pensiilor cu doar 12,5% este de fapt o mare minciună. Ba mai mult, au furat aproape aproape 8,5% din ceea ce avea dreptul fiecare pensionar”, a transmis Eugen Tomac.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare