Opinie: ‘Arma’ pe care Klaus Iohannis o folosește contra Olguței Vasilescu

Războiul pe care președintele Klaus Iohannis îl poartă cu Viorica Dăncilă și Olguța Vasilescu, privind numirile la Ministerul Dezvoltării și la cel al Transporturilor, pare a fi fără de sfârșit.

Premierul a dezvăluit, miercuri, că l-a sunat pe șeful statului și l-a rugat să-i dea un răspuns referitor la propunerile de miniștri, iar Klaus Iohannis a anunțat-o că urmează să ia o decizie în acest sens.

„Am sunat ieri la domnul președinte, l-am rugat să dea un răspuns la cele două portofolii. I-am spus că e neplăcut. A promis că, în următoarele zile, va da un răspuns. Nu mi-a zis ce răspuns va da, decât că va da un răspuns. Sunt aproape 70 de zile de când ministerele Dezvoltării și Transporturilor își desfășoară activitatea fără miniștri titulari”, a afirmat, miercuri, printre altele, Viorica Dăncilă.

Vezi și Opinie: De ce amână, de fapt, Klaus Iohannis răspunsul pentru numirea Olguței Vasilescu

Această nouă amânare de răspuns a șefului statului mi-a amintit de Procesul lui Franz Kafka. Eroului principal al romanului, Josef K., învinuit pe nedrept  într-un proces(n.m. – fără să fac vreo aluzie la Olguța Vasilescu sau Klaus Iohannis), i se oferă trei posibilități de achitare: achitarea reală, achitarea aparentă şi tărăgănarea la infinit.

Vezi și Opinie: Vecinul lui Eminescu

Ei bine, această ultimă metodă pare a fi folosită, ca armă, de șeful statului în războiul cu Guvernul PSD-ALDE. Iar, având în vedere că e an electoral, noua armă folosită s-ar putea să-i aducă și victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din acest an, acolo unde, până la această oră, nu pare a avea un contracandidat serios.

Totuși, chiar dacă noul joc îi va aduce voturi, oare e și în interesul Țării?

Eugen DINU

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare