Opinie: Cazul comisarului-șef Christian Ciocan – o confirmare aposteriorică și o posibilă execuție la comandă

În urmă cu un an, în iulie 2020, dezvăluiam că există mașini în cadrul Poliției Române care circulă fără ITP valabil. Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că șapte mașini din cadrul IPJ Brașov nu ar deține ITP valabil. Poliția Brașov a infirmat, pentru Bugetul.ro, la momentul respectiv, acest aspect, precizând că în parcul auto al instituției nu există mașini fără ITP la zi. Pe de altă parte, contactat de Bugetul.ro, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, Sorin Susanu, a confirmat spusele surselor noastre. Ulterior, Registrul Auto Român (RAR) ne-a precizat că doar una din cele șapte mașini prezentate de Bugetul.ro avea ITP-ul valabil. Ca replică, IPJ Brașov ne-a transmis că respectivele mașini au fost retrase din circulație și că urmează să fie casate.

Vezi și EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

Acum, după un an de la dezvăluirea Bugetul.ro, aflăm că, în Capitală de această dată, un comisar-șef a mers, timp de trei ani, cu o mașină cu ITP-ul expirat și fără RCA. Totodată, surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că „se cunoștea acest aspect în interiorul Poliției Române și că e o speță veche”.

Așadar, întrebarea care se pune în acest aceste condiții este următoarea: De ce acum, să fie vorba despre o execuție la comandă? 

Vezi și SURSE Comisarul Christian Ciocan, vinovat în raportul Poliției Capitalei! Lucian Bode l-ar putea demite

Nu putem noi să răspundem, am aflat, însă, că unul dintre polițiștii cu care a intrat în conflict ar fi mare amator de viteză. Cel puțin, asta reiese din postările sale de pe rețelele de socializare. Mai mult, spun surse ale Bugetul.ro, ar fi și amator de curse ilegale prin Piața Constituției. Și aici, pozele de pe rețelele de socializare vorbesc de la sine.

Însă, să revenim la problema mașinilor fără ITP din cadrul Poliției Române. Cazul comisarului-șef Christian Ciocan ne dovedește că sunt polițiști care circulă cu mașini cu ITP-ul expirat.

Iar zilele acestea chiar Poliția Română a confirmat asta!

Eugen DINU – comentariul este asumat integral de autor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare