sursa foto:  Orange

Orange în România, în cădere liberă! Compania de telecomunicații a pierdut milioane de euro

Orange România a anunțat recent care a fost situația financiară a companiei în anul 2023. Potrivit datelor companiei, în 2023, cifra de afaceri a scăzut.

Cifra de afaceri a Orange în România a fost de 1,551 de miliarde de euro în 2023, în scădere cu 1,2% față de aceeași perioadă a anului anterior. Potrivit grupului Orange, În România, în 2023 cifra de afaceri este de 1,551 de miliarde de euro, în scădere cu 1,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. În al patrulea trimestru, Grupul Orange România a realizat o cifră de afaceri consolidată de 407 de milioane de euro, în creștere moderată cu 1,5% față de T4 2022.

La finalul anului 2023, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 9,5 milioane de clienți, internet fix în bandă largă către 1,1 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,1 milioane de clienți.

„Finalul de an a fost marcat de semnarea acordului între Orange şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, ce a anunţat intenţia de a crea un singur operator de telecomunicaţii complet convergent”, arată Orange

Vezi și: Probleme pentru Orange România! ANPC a amendat compania cu 150.000 de lei și a dispus încetarea practicii comerciale înșelătoare

În Orange Business, veniturile din IT&C au crescut cu 9%

În Orange Business, veniturile din IT&C în ultimele 12 luni au crescut cu 9% față de aceeași perioadă a anului 2022. Motoare de creștere au fost serviciile de securitate cibernetică, care suscită în continuare interes pentru companii, soluțiile de smart city și proiectele de digitalizare a administrației publice și a învățământului. Compania raportează o creștere de peste 60% a bazei de clienți YOXO în 2023 vs. 2022 și o creștere de peste 100% a numărului de clienți nou veniți în T4 2023 față de T4 2022.

În vederea reducerii amprentei de carbon, Orange a semnat în anul 2023 primul contract de tip Virtual Purchase Agreement (vPPA) din piața locală de telecomunicații, a ajuns la un număr total de ~448.000 de telefoane colectate, prin programul „Re”, ce vor reintra în circuit prin recondiționare sau reciclare, iar prin oferte dedicate a crescut cu 8% numărul de telefoane recondiționate comercializate comparativ cu 2022.

„2023 a fost un an plin de noi provocări la nivel local, într-un context economic complex şi încercat de presiuni concurenţiale. Ne-am concentrat acţiunile în jurul consolidării performanţei companiei, cu accent pe menţinerea calităţii reţelei şi pe îmbunătăţirea experienţei clienţilor noştri, marcând etape importante în acest sens. Azi, românii au acces la cel mai rapid internet mobil, 5G, cu viteze de până la 1,5 Gpbs, prezent în 38 de oraşe, şi la oferte şi servicii accesibile de comunicaţii. Am încheiat anul cu anunţul semnării acordului între Orange şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, ce a anunţat intenţia de a crea un singur operator de telecomunicaţii complet convergent”, a declarat Julien Ducarroz, CEO Orange România, potrivit news.ro

Citește și: Digi RCS RDS i-a „pârât” pe Vodafone și Orange la CNA. Întorsătura comică din ședința pentru postul Digi 24

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare