orașul

Orașul milionarilor din Moldova. Trei oameni de afaceri din Top 500 Forbes România au dus economia Bacăului peste cea din Iași

Puțini știu, dar orașul milionarilor din Moldova este chiar Bacău. A reușit să depășească cifrele din Iași pentru că are trei oameni de afaceri din Top 500 Forbes România. Cei care au reușit să aducă atât de multe câștiguri cât să pună locul pe harta țării sunt chiar frații Păval de la Dedeman și Dorinel Umbrărescu, „Regele Asfaltului”.

În Bacău, cifra de afaceri este de 7,2 miliarde de euro, iar în Iași, de 6,3 miliarde. Și la capitolul profit, cifrele arată clar că Bacău stă mult mai bine, având 1,1 miliarde de euro „pe plus”, comparativ cu orașul vecin, cu doar 856 de milioane de euro. Paradoxal, în primul loc lucrează nici măcar 53.000 de oameni de oameni, iar în cel de-al doilea, peste 81.000. Bonus: în Iași sunt și de două ori mai multe firme.

Cei trei afaceriști din orașul milionarilor

În topul celor mai profitabile afaceri din Bacău se numără: Dedeman, Tehnostrade, Spedition UMB. Prima este condusă de frații Păval, iar cele două, de către Dorinel Umbrărescu. Prin afacerile lor, au reușit să pună orașul Bacău pe harta economică.

Frații Păval și Dorinel Umbrărescu, milionarii orașului Bacău / Sursă foto: Facebook

Dragoș Păval are 57 de ani și are participații directe la 9 companii. Fratele său mai mic, Adrian Păval, are 55 de ani și deține 8 firme. Dintre afacerile lor, amintim:

  • Daren Automobile, 32 de milioane de lei cifră de afacere în 2022, profit 1,3 milioane de lei
  • Moldova Farming din Bacău, care se ocupă de cultivarea cerealelor, 288,3 milioane de lei cifră de afaceri în 2021, profit de 27,6 milioane de lei;
  • ROCA Investments;
  • PIF Industrial.

Și, bineînțeles, Dedeman. Firma lor, pornită dintr-un mic magazin, a ajuns la 30 de ani pe piață și a crescut în 2022 cu 24% față de 2021, având o cifră de afaceri de 504 milioane de euro, potrivit Forbes.

Nici Dorinel Umbrărescu nu o duce deloc rău. Tehnostrade a avut în anul 2022 o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro, în creștere cu circa 50% față de anul precedent. Are zeci de contracte cu CNAIR, Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere. În 2022, a avut afaceri de 1,7 miliarde lei și a înregistrat un profit de 147,9 milioane. Spedition UMB, o altă companie pe care tot Umbrărescu o deține, a avut un profit de 2,13 miliarde de lei, chiar dacă are doar 46 de angajați.

CITEȘTE ȘI: Orașul din România aflat în top 50 cele mai periculoase locuri din Europa. Localitatea se află într-un clasament „select”

Cele mai profitabile afaceri din Iași și Bacău

Afacerile din Bacău care sunt în top: Dedeman, Pavăl Holding, Spedition UMB, Tehnostrade și Aerostar. Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cele mai puternice companii: Dedeman, Spedition UMB, Nitramonia BC, Tehnostrade și Paval Holding.

În Iași, topul firmelor este format din:Brikston Construction Solutions, Look Ahead, Fiterman Pharma, Antibiotice SA și Attrius Developments. După cifra de afaceri, topul este: Arcelormittal Tubular Products Iași, Amazon Development Center (Romania), Conex Distribution, Antibiotice SA și Brikston Construction Solutions, potrivit Ziarul de Bacău.

CITEȘTE ȘI: Orașul unde cumperi apartament cu 3 camere la 19.000 de euro! Prețul este negociabil

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare