sursa foto:  realitatea.net

Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

Bugetul.ro vă prezintă astăzi partea a doua a anchetei „Orașul penalilor”. Locuitorii din Oltenița au o mare dilemă în privința votului de duminică: să aleagă candidatul PNL-USR care a turnat la Securitate și a avut probleme cu ANI sau pe cel al PSD, actual primar, care a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu?

La începutul lunii septembrie, Bugetul.ro titra „Profil de candidat PNL-USR: A turnat la Securitate și a fost ținut pe tușă de ANI, după ce i-a făcut ‘cadou’ soției o stradă”. Concret, Candidatul PNL-USR la Primăria Oltenița este un vechi client al Agenției Naționale de Integritate (ANI). Este vorba despre Costinel Milescu, fost primar al Olteniței, intrat în vizorul ANI în 2010, după ce i-a făcut „cadou” soției o stradă.

Fost primar din partea PNȚ al Olteniței, Milescu a fost și turnător la Securitate, însă CNSAS nu i-a atribuit calitatea de lucrător/colaborator al Securității, deoarece nu ar fi făcut poliție politică.

Milescu Costinel a fost recrutat de către organele Securității în calitate de „colaborator”, purtând numele conspirativ „Carol” în anul 1978, respectiv „Orfeliu” în perioada 1979-1980, informații certificate în documentele ce se regăsesc în dosarele fond rețea nr. R 1747, respectiv R 165616, vol. 3 (cote CNSAS).

Vezi și Profil de candidat PNL-USR: A turnat la Securitate și a fost ținut pe tușă de ANI, după ce i-a făcut ‘cadou’ soției o stradă

Partidul Social Democrat îl propune pentru scrutinul de duminică pe Petre Țone, actualul primar al Olteniței. El a făcut pușcărie în regimul dictatorial al lui Nicolae Ceaușescu.

Petre Țone a ajuns celebru în presa națională, după ce a declarat că „e greu să-ți petreci timpul în Oltenița, dacă nu bei”.

„Eu nu intru în cârciumi, nu beau, e foarte greu să îți petreci timpul în Oltenița, dacă nu bei. La ora actuală e foarte dificil să îți petreci timpul liber…”, a afrimat Petre Țone.

În ceea ce privește condamnarea din anul 1984, Țone nu se ascunde și spune că a făcut închisoare pentru că a dat aprobare ca salariații pe care îi conducea să cumpere niște lenjerii, seturi plușate.

Am dat o aprobare ca salariații pe care eu îi conduceam să cumpere niște lenjerii, seturi plușate. Banii s-au oprit pe ștat, nici un leu prejudiciu. S-a considerat la vremea respectivă contravenție la legea ratelor, vânzare din depozit și înșelăciune în dauna avutului obștesc. Fără să am vreodată calitatea de gestionar. Eram șef de unitate și am dat această dispoziție gestonarului. La vremea respectivă, am luat eu totul asupra mea, pentru că eu dădusem dispoziția. Da, este adevărat, n-am negat niciodată, dar eu am venit de la închisoare sâmbata și luni am fost pus din nou șef de unitate, de unde am plecat. Asta ca să vedeți cât de vinovat am fost considerat eu de colegii și de conducerea întreprinderii respective. Deci, pe același loc am fost pus”, a declarat Petre Țone, pentru Oltenițeanul.

Vezi și

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Au îngropat securea războiului! Eliberat din pușcărie, temutul lider al Cordunenilor a semnat tratatul de pace

Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare