sursa foto:  Facebook

Ordin pe grupurile de WhatsApp ale polițiștilor, după introducerea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă: ‘Rog să avem rezultate. Luni facem analiza’

Vineri, în contextul reintroducerii obligativității purtării măștii de protecție pe stradă, Bugetul.ro a scris că polițiștii nu sunt de acord ca „vânarea nemascaților”.  Bogdan Bănică, președintele executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, a precizat, pentru Bugetul.ro, că refuză să creadă că „vânarea nemascaților” va redeveni principala activitate a polițiștilor. Mai mult, Bogdan Bănică a afăcut apel la polițiștii din stradă, ca, în cazul în care sunt forțați să amendeze populația de mai-marii Poliției Române, prin impunerea vreunui plan de amenzi, să nu se conformeze. „Reprezentantul SNPR DECUS le cere acestora să-i aducă la cunoștință aceste cazuri, în cazul în care vor exista. De asemenea, și redacția Bugetul.ro îi asigură pe polițiștii de întreaga noastră susținere”, am scris ieri.

Vezi și EXCLUSIV Polițiștii se răzvrătesc, după impunerea obligativității purtării măștii de protecție pe stradă! Bogdan Bănică: ‘Refuz să cred că vânarea nemascaților va redeveni principala activitate a polițiștilor’

Iată că acum apar și primele informații din interior cu privire la un plan de amenzi cerut de ministrul Internelor, Lucian Bode. Potrivit lui Bogdan Bănică, pe grupurile de WhatsApp a fost dat un ordin pentru acest week-end. Concret, polițiștilor li se cere să aibă rezultat pe Legea nr. 55/2020 care se referă, printre altele, și la obligativitatea purtării măștii de protecție. În plus, la finalul mesajul, polițiștii sunt informați că luni, la ședință, se va face o analiză asupra modului în care au acționat.

În acțiunile din week-end, rog să avem rezultate pe linia legii 55. Luni la ședință facem analiza”, se arată în captura de pe WhatsApp, pe care Bugetul.ro v-o prezintă mai jos.

Bogdan Bănică: În fapt, polițiștilor li se solicită prin mesaje pe grupurile de Whatsapp ca la sfârșitul acțiunilor <<să aibă “rezultate”>>, sub amenințarea voalată a analizei ulterioare

Vezi și Precizare esențială a Ministerului de Interne: ‘Nu este obligatorie purtarea măștii de protecție dacă persoana este singură pe stradă’

„Prin vocea lui Georgian Drăgan, purtătorul de vorbe al M.A.I., ministrul Bode s-a arătat astăzi foarte revoltat de informația prezentată de mine conform căreia polițiștilor li se solicită să facă eforturi susținute pentru amendarea populației potrivit Legii 55/2020.

Și pentru că îmi place să vorbesc “cu probe”, vă prezint tuturor, inclusiv stimabililor în cauză, dovada certă și de necontestat potrivit căreia polițiștii nu mai sunt lăsați să-și facă meseria, ci sunt transformați din nou în vânători de nemascați, așa cum anticipasem.

În fapt, polițiștilor li se solicită prin mesaje pe grupurile de Whatsapp ca la sfârșitul acțiunilor <<să aibă “rezultate”>>, sub amenințarea voalată a analizei ulterioare.

Care este semnificația termenului “rezultate”? AMENZI! Asta înseamnă “rezultate”, amenzi! Amenzi la Legea 55, în detrimentul atribuțiilor de serviciu specifice pe care polițistul trebuie să le desfășoare!

După ce au eșuat lamentabil în gestionarea pandemiei Covid, după ce se băteau pe ciolan la Romexpo cu miile încălcând ostentativ ei înșiși legea, cunoscând iminența valului IV, guvernanții ne cer să revenim la amendarea cetățenilor pentru nepurtarea/purtarea necorespunzătoare a măștii! (mască pe care, între noi fie vorba, o poartă unii săptămâni în șir. De sărăcie, domnule Bode, de sărăcie!)
Aaa, și să ne spălăm pe mâini, uitasem!
q.e.d.”, transmite Bogdan Bănică.

Ce a declarat, pentru Bugetul.ro, vineri Bogdan Bănică:

Refuz să cred că vânarea “nemascaților” pe aleile dintre blocuri va redeveni, ca fiind impusă, principala activitate a polițiștilor.

Iar, daca există situații în care unii șefi uită și neglijează adevăratele atribuții ale Poliției Române, impunându-le subalternilor norme de amenzi la Legea 55/2020, aș ruga să-mi fie aduse la cunoștință”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare