sursa foto:  news.ro

Ordinul privind evacuarea Spitalului Foișor a fost avizat de Vlad Voiculescu! (document)

Raed Arafat, șeful DSU, a dat Ordinul privind transformarea Spitalului Foișor în spital-Covid, iar documentul a fost avizat de ministrul Vlad Voiculescu.

Spitalul Clinic de Ortopedie „Foişor” va deveni spital pentru tratarea cazurilor de COVID având în vedere necesarul de paturi de terapie intensivă, iar o parte dintre pacienţii operaţi în ultimele zile sunt transferaţi în cursul acestei seri la alte spitale cu ambulanţe sau maşini personale, scrie Știripesurse.ro.

Ordinul a fost semnat de Raed Arafat, secretar de stat în DSU și comandantul acțiunii, iar evacuarea a fost decisă să se facă în ”regim de urgență”. Documentul a fost avizat de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Raed Arafat a afirmat că spitalul dispune de 20 de paturi ATI la care se adaugă alte 90 de paturi „pe oxigen”.

„Spitalul dispune de 20 de paturi de ATI plus vor fi încă 90 de paturi pe oxigen cel puţin pentru Bucureşti”, a mai menţionat secretarul de stat în MAI.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat că decizia ca spitalul Foişor să devină unitate COVID a fost luată de către minister şi DSU şi a transmis scuze către familiile pacienţilor mutaţi în cursul serii.

content-image

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare