sursa foto:  monitoruldegalati.ro

Ordinul șefului ANPC, Horia Constantinescu, suspendat de instanță! Comisarul ANPC, Sorin Susanu, pentru Bugetul.ro: ‘Singura soluție la ingerința politicului e doar instanța’

Sorin Susanu, șeful Protecției Consumatorilor Brașov, câștigă o primă luptă în războiul pe care îl poartă cu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu.

Printr-un ordin dat la 15 iunie, Constantinescu a dispus mutarea lui Sorin Susanu de la CRPC Brașov la CRPC Dâmbovița. Ei bine, marți, 12 iulie, Susanu a obținut suspendarea ordinului lui Constantinescu în instanță.

„Singura soluție la ingerința politicului și a altor factori în activitatea noastră e doar instanța”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Decizia Tribunalului Brașov:

Admite cererea formulată de reclamantul SUSANU CLAUDIU SORIN în contradictoriu cu pârâţii AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR şi PREŞEDINTELE AUTORITĂTII NAŢIONALE PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR. Dispune suspendarea Ordinului nr. 501/15.06.2022 privind modificarea raportului de serviciu al reclamantului SUSANU CLAUDIU SORIN, prin mutarea pe funcţia de conducere vacantă de comisar şef adjunct în cadrul C.R.P.C. Regiunea Sud – Muntenia (Ploieşti) – C.J.P.C Dâmboviţa, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Braşov. Pronunţată în data de 12.07.2022, prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei instantei.
Document: Încheiere de şedinţă 12.07.2022”.

Facem precizarea că Sorin Susanu și Horia Constantinescu sunt într-un război deschis. În luna mai, Susanu a declarat, pentru Bugetul.ro, că Horia Constantinescu conduce ANPC-ul într-un mod discreționar. La acea vreme, șeful ANPC a refuzat să comenteze acuzațiile pe care i le-a adus Sorin Susanu.

Vezi și EXCLUSIV Se solicită demiterea șefului Protecției Consumatorilor! ‘O face într-un mod incorect și mincinos’/Horia Constantinescu a refuzat să comenteze

Consider total anormală și neproductivă practica și modul în care domnul Horia Constantinescu înțelege să coordoneze activitatea ANPC și unul dintre exemplele care pot susține această afirmație este chiar dorința acestuia de a nu avea o activitate transparentă și că doar dânsul ar trebui să aducă la cunoștința mass-mediei diferitele subiecte de interes pentru el, chiar dacă o face într-un mod incorect și mincinos. Spre exemplu, afirmația conform căreia vor fi confiscați banii stațiilor PECO și că din data de 7 februarie reclamațiile vor fi primite și pe WhatsApp.

Orice solicitare adresată acestuia de a comunica cu reprezentanții mass-media a primit un răspuns negativ. Mai mult decât atât, începând să analizez cu atenție activitatea domnului Horia Constantinescu de la Constanța, încep să ajung la concluzia că acesta a folosit instituția pentru potențiale interese personale. Spre exemplu, numeroasele apariții și insinuări în spațiul public referitoare la activitatea edililor locali din Primăria Constanța, acțiuni care ulterior au fost pierdute în instanță, fapt care a creat inclusiv prejudicii de natură financiară instituției.

Este fără precedent acest mod de conducere al ANPC de către un președinte și atrag ferm atenția tuturor factorilor în măsură să ia decizii! Este imperios necesară o schimbare la nivelul conducerii ANPC!”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Susanu.

Horia Constantinescu a refuzat să comenteze acuzațiile lui Susanu

Contactat de Bugetul.ro, la vremea respectivă, șeful ANPC, Horia Constantinescu, ne-a precizat, pe WhatsApp, că nu comentează „în niciun fel” acuzațiile pe care i le aduce Sorin Susanu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare