sursa foto:  cotidianul.ro

Ordonanță de Urgență a Guvernului Orban! Se simplifică procedurile de achiziții publice

Se simplifică procedurile de achiziții publice, după ce Guvernul Orban a adoptat o Ordonanță de Urgență în acest sens.

Anunțul a fost făcut de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Joi, Dancă a declarat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care sunt simplificate procedurile de achiziţii publice.

Un alt act normativ adoptat în şedinţa de guvern din această seară este o ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice. Aceasta a fost adoptată în prima lectură în şedinţa de guvern anterioară, ca urmare a declarării neconstituţionale a Ordonanţei 23/2020 în privinţa unor aspecte legate de funcţionarea unor instanţe chemate să judece contestaţii la proceduri de achiziţii publice.

Ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, noua ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice pune în acord textul actului normativ cu decizia CCR şi, în acelaşi timp, adoptă soluţiile pentru accelerarea şi simplificarea procedurilor de achiziţii publice. Au fost stabilite termene fixe de evaluare a ofertelor detaliate pe diverse tipuri de proceduri, a fost redus timpul controlului ex ante prin digitalizarea acestui control şi, de asemenea, prin aplicarea unui mecanism informatic pentru proceduri simplificate în evaluarea ofertelor„, a afirmat Dancă, la Palatul Victoria, după şedinţa de guvern.

Mai mult, Dancă a adăugat că acest act normativ este extrem de important în vederea simplificării procedurilor de achiziţii publice.

Vezi și

Traian Băsescu face praf un detaliu din Legea carantinării: ‘E o prostie monumentală’

Lovitură cruntă pentru Rareș Bogdan! De ce a fost trădat și cine este pe urmele lui

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare