sursa foto:  wbur.org

Organizația Mondială a Sănătății aprobă protocolul pentru studiile clinice de medicină pe bază de plante COVID-19

Comitetul regional de experți în medicină tradițională pentru COVID-19 format de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa și Comisia pentru Afaceri Sociale a Uniunii Africane a aprobat un protocol pentru studiile clinice de fază III pe plante medicament pentru COVID-19, precum și o carte și termenii de referință pentru înființarea unui consiliu de monitorizare a datelor și siguranței pentru studiile clinice de medicină pe bază de plante.

„La fel ca și alte domenii ale medicinei, știința solidă este singura bază pentru terapiile medicinale tradiționale sigure și eficiente”, a spus dr. Prosper Tumusiime, director al acoperirii universale a sănătății și a grupului de cursuri de viață la Biroul regional al OMS pentru Africa.

„Debutul COVID-19, la fel ca focarul de Ebola din Africa de Vest, a evidențiat necesitatea consolidării sistemelor de sănătate și a programelor accelerate de cercetare și dezvoltare, inclusiv în ceea ce privește medicamentele tradiționale”, a spus dr. Tumusiime.

Documentele tehnice aprobate au ca scop împuternicirea și dezvoltarea unei mase critice de capacitate tehnică a oamenilor de știință din Africa de a desfășura studii clinice adecvate pentru a asigura calitatea, siguranța și eficacitatea medicamentelor tradiționale în conformitate cu standardele internaționale.

Studiile clinice de fază III sunt esențiale în evaluarea completă a siguranței și eficacității unui nou produs medical.

Consiliul de monitorizare și siguranță a datelor se va asigura că datele studiilor acumulate sunt revizuite periodic în raport cu siguranța participanților. De asemenea, va face recomandări cu privire la continuarea, modificarea sau încheierea unui studiu pe baza evaluării datelor la perioade prestabilite în timpul studiului.

Dacă se constată că un produs medicamentos tradițional este sigur, eficient și asigurat de calitate, OMS va recomanda o producție locală rapidă, pe scară largă, a explicat dr. Tumusiime, menționând că prin intermediul Forumului de reglementare a vaccinurilor din Africa, există acum un punct de referință în urma cărora studiile clinice ale medicamentelor și vaccinurilor din regiune pot fi evaluate și aprobate în mai puțin de 60 de zile.

Cei 25 de membri ai Comitetului consultativ regional de experți în medicina tradițională pentru COVID-19 au sarcina de a sprijini țările să îmbunătățească cercetarea și dezvoltarea terapiilor tradiționale pe bază de medicină împotriva virusului și să ofere îndrumări cu privire la implementarea protocoalelor aprobate pentru a genera dovezi științifice privind calitatea, siguranța și eficacitatea medicamentelor pe bază de plante pentru COVID-19.

Membrii Comitetului provin din instituții de cercetare, autorități naționale de reglementare, programe de medicină tradițională, departamente de sănătate publică, mediul academic, profesii medicale și de farmacie și organizații ale societății civile din statele membre, informează oms africa

Citeşte şi:

Ultimă oră! Protestatarii și-au pus corturile în Piața Victoriei: De azi înainte, rămânem în protest maraton

EXCLUSIV Document. Lovitură pentru un șef din Poliție! DNA îl anchetează pentru dare de mită

Acuze devastatoare la adresa USR: ‘Oameni din echipa de campanie consumă droguri și se mândresc cu asta’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare