sursa foto:  gustos.ro

Pâinea se va scumpi semnificativ! În toamnă, prețurile aproape că se vor dubla

Semnal serios tras din industria de panificație: prețul pâinii va crește iar în toamnă. Prețurile aproape că se vor dubla.

O franzelă de 300 de grame care costă acum 2 lei, din toamnă, va fi vândută cu cel puțin 3 lei, avertizează brutarii din Buzău. Asta pentru că producția de cereale este cu mult sub așteptări, ceea ce va duce, evident, și la scumpirea grâului și a făinii, informează Antena 3.

Problemele sunt, din punctul meu de vedere, nu grave, ci aș putea spune, foarte grave. Prețul materiei prime a explodat, prețurile transporturilor, de asemenea.

Lumea, de la zi la zi, devine tot mai cumpătată, este foarte, foarte greu. Eu unul cel puțin, mă gândesc foarte serios dacă mai pot sau nu mai pot continua această activitate”, a spus Dan David, brutar.

„Condițiile meteo nu ne-au ajutat, astfel încât avem zone cu producții foarte mici, zona Râmnicului Sărat, unde producțiile la grâu au fost între 1.500 -2.000 de kilograme la hectar, ceea ce a făcut ca în mare parte, fermierii să nu își poată recupera cheltuielile”, a declarat Valeriu Alecu, fermier.

Mai mult de 70% din teritoriul României se confruntă în acest moment cu probleme din cauza secetei.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare