sursa foto:  arq.ro

Gigi Becali nu a scăpat nepedepsit- Motivul pentru care a primit amendă

Patronul FCSB, Gigi Becali a primit avertisment şi o amendă de 10.000 de lei de la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, după o sesizare a CCA.

Sancţiunea primită de Gigi Becali vine ca urmare a declaraţiilor făcute de patronul FCSB-ului după derby-ul cu Dinamo, scor 2-2. Atunci, Gigi Becali l-a denigrat pe arbitrul partidei, Istvan Kovacs.

„S-a jucat numai la o singură poartă. A intrat mingea la Florin Tănase. Istvan Kovacs nu vrea el. E împotriva noastră. De ce credeţi că a fluierat acolo? A mutat lovitura din careu la vreo 7 metri de linia de 16 metri. Îţi dai seama? A fost în careu, a anulat şi golul şi a mutat şi lovitura din careu. Îţi dai seama câte poate să facă Istvan Kovacs? (…) Noi cu Istvan Kovacs e greu să câştigăm. O să vedem la TV, 11 metri cu Gnohere şi el mută mingea la 7 metri. El scoate mingea din poartă, asta face Kovacs. De Coman ce pot să zic? O să dea gol şi la naţională ca să iau banii pe el”, a spus Gigi Becali.

Decizia luată de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF:

  • “Admitere sesizarea formulate de Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva pârâtului George Becali. În baza art. 52.2.b coroborat cu art. 54.1 cu aplicarea art. 12, 14bis şi 15 din RD sancţionarea pârâtului George Becalicu Avertisment şi penalitate sportivă de 10.000 lei”

Ce presupune articolul 54

„Articolul 54 – Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea

1 Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, origine etnică sau care comite o altă faptă  având acest caracter, va fi suspendată pentru 6 jocuri la toate nivelurile, în cazul jucătorilor, echipei tehnice şi antrenorilor şi 4 luni pentru oficiali. În plus, clubul căruia aparţine făptuitorul va fi sancţionat o penalitate sportivă de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare nouă abatere de acelaşi tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancţinat gradual cu programarea jocurilor fără spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportivă de 60.000 lei. Dacă acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuieşte o altă persoană pe astfel de motive.”

Tot după o sesizare a CCA, managerul general al FC Dinamo, Florin Prunea, a primit avertisment, potrivit telekomsport.ro

 

 

Vezi și:Atenție! Ce se întâmplă cu valoarea acestor tichete

Lege cu dedicație pentru șefii din Poliție! Vârsta de pensionare sare la 62 de ani

Noi detalii bombă ies la iveală! Cine este procurorul DNA care a închis dosarul lui Dan Barna

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare