sursa foto:  Facebook

Pensionar la doar 29 de ani! Care este secretul acestei „performanțe” reușite de un tânăr din India

În ultimii ani, ideea pensionării la o vârstă cât mai fragedă a devenit foarte populară mai ales printre tineri. Este și cazul unui tânăr din India, care după ce și-a asigurat independența financiară s-a pensionat la doar 29 de ani. Iată care este secretul din spatele acestei performanțe. 

Tot mai mulți tineri visează să se pensioneze la o vârstă cât mai fragedă, putând astfel să-și dedice timpul pasiunilor. Totuși, pentru a reuși această performanță este nevoie de o strategie foarte bună care să le asigure independența financiară celor care se pensionează anticipat.

(NU RATA: Studentul bursier din Vaslui, șef peste 3000 de animale. Ferma familiei rămâne pe mâinile unui specialist școlit la Facultatea de Agricultură)

Tânărul care s-a pensionat la doar 29 de ani

Daniel George, un tânăr indian care locuiește în Statele Unite ale Americii, a reușit o performanță uluitoare. Mai exact, el a ieșit la pensie la vârsta de 29 de ani. Tânărul a dezvăluit pentru Business Insider care sunt pașii pe care i-a urmat pentru a reuși acest lucru.

Tânărul a explicat că în anul 2018, atunci când avea vârsta de 24 de ani, după ce și-a terminat doctoratul, s-a angajat la Google X, unde coordona proiecte de inteligență artificială. După doar doi ani, Daniel George a plecat de la Google și a început să lucreze la colosul financiar JP Morgan. Aici a lucrat până în anul 2023.

Daniel George a început însă să investească masiv în acțiuni încă din anul 2017. În primă fază el a investit lunar câte 1.000 de dolari, apoi, pe măsură ce a început să câștige mai bine, suma a crescut. Astfel, în câțiva ani el a câștigat peste 1 milion de dolari.

Locuind în SUA, în anul 2023 cheltuielile sale anuale au scăzut la mai puțin de 2% din investițiile pe care le avea. În aceste condiții el a decis să-și dea demisia de la locul de muncă pe care-l avea la JP Morgan.

Nu-și face griji în privința viitorului

În ciuda faptului că nu mai are un loc de muncă stabil, Daniel susține că nu are motive să-și facă griji că nu are un salariu lunar. În plus, el are acum suficient timp ca să lucreze pe cont propriu, la ceea ce îl pasionează. Astfel, în momentul de față lucrează la dezvoltarea startup-ului său.

„La 29 de ani am ajuns la independența financiară pentru a mă pensiona anticipat.

După ce am terminat doctoratul la 24 de ani în 2018, am lucrat la Google X, conducând AI pentru proiecte secrete în faza incipientă. În 2020, am plecat pentru un rol de VP la JP Morgan și am rămas în firmă până în 2023.

Începând cu doar 1.000 de dolari în 2017, mi-am investit agresiv veniturile în acțiuni și am depășit primul milion de dolari la 20 de ani. Până în 2023, cheltuielile mele anuale în SUA au devenit mai puțin de 2% din investițiile mele, așa că mi-am părăsit locul de muncă.

Nu trebuie să-mi fac griji că voi fi nevoit să câștig din nou un salariu, astfel pot lucra la ceea ce mă pasionează cel mai mult. Îmi petrec timpul construind startup-ul meu, ThirdEar AI, un AI care oferă ajutor și sugestii în timp real fără solicitări”, a declarat Daniel George.

Mai mult, Daniel George a oferit o listă cu cinci reguli de bază pe care trebuie să le respecte cei care vor să se pensioneze la o vârstă cât mai fragedă.

Evitați datoriile pe perioada studiilor

„Am crescut în Kerala, India, unde părinții mei câștigau mai puțin de 20.000 de dolari pe an. Nu mi-aș fi putut permite o educație universitară în SUA sau nici măcar să merg la facultăți private din India fără a-mi face datorii. Așa că am decis să studiez într-un colegiu de stat din India, care este mult mai ieftin. Am studiat din greu pentru un test pe care studenții din India îl susțin în fiecare an pentru admiterea la facultate. M-am clasat printre primii și am ajuns să studiez ingineria și fizica la India Institute of Technology din Bombay, o universitate publică de top din India. M-a costat aproximativ 1.200 de dolari pe an, inclusiv cazarea și mâncarea”, a spus tânărul.

 Investiți masiv în acțiuni 

„Am învățat mai multe despre investiții. Când am început să lucrez cu normă întreagă la Google X, am început să investesc toate economiile mele. Am cheltuit mai puțin de 10% din salariul de la Google X și am investit fiecare dolar în principal în acțiuni tehnologice. Nu am investit în altceva decât în acțiuni și nu am păstrat economii de numerar”, a spus el.

 Lucrați în orașe mari dar nu vă stabiliți acolo

„Când am început să lucrez la Google X în Mountain View, California, am câștigat aproximativ 270.000 de dolari pe an. Am împărțit un apartament frumos cu câțiva prietenii, am mâncat majoritatea meselor la birourile Google și nu am avut cheltuieli majore. Astfel, că am cheltuit mai puțin de 10% din venituri. Dar atunci când doriți să vă stabiliți, vă puteți înmulți valoarea economiilor prin mutarea în locuri în care costurile de trai sunt semnificativ mai mici”.

  Învățați să vă negociați salariul

„Am avut prieteni care au venit după mine, pe poziție inferioară, dar care erau plătiți de trei ori mai bine, deoarece au negociat prezentând contra oferte de la alte companii. Când JPMorgan m-a abordat pentru un loc de muncă câțiva ani mai târziu, m-am asigurat că primesc mai multe oferte de la companii de tehnologie și fonduri speculative. Am folosit alte oferte, am evaluat toate aspectele pachetului salarial… Mi-am negociat bine salariul și am primit aproape dublu față de salariul inițial oferită de ei”, a spus Daniel.

Găsiți un partener care are dorințe similare cu ale voastre

„Împărtășim aceeași gândire despre cheltuieli și investiții și împărțim cheltuielile în mod egal. Amândoi ne bucurăm de un stil de viață nomad digital minimalist, punând preț pe călătorii și experiențe, nu pe bunuri materiale scumpe.

Găsirea partenerului potrivit este unul dintre cei mai importanți factori ai fericirii și succesului financiar pe termen lung”, a încheiat Daniel.

(VEZI ȘI: Descoperire uriașă lângă România. Un zăcământ imens de aur ce ar valora miliarde de euro)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare