sursa foto:  voceavalcii.ro

Percheziții de amploare efectuate de polițiști! Mai multe persoane au prejudiciat bugetul statului cu aproape două milioane de lei

Trei persoane suspectate de evaziune fiscală au primit vizita polițiștilor constănțeni, după ce sunt bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu aproape două milioane de lei în urma unor operaţiuni comerciale cu cereale.

 

 

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au făcut şapte percheziţii domiciliare, la locuinţele a trei persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi la punctul de lucru al unei societăţi comerciale. Percheziţiile au avut loc în judeţele Constanţa, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti.

“În perioada 2018-2019, cele trei persoane, administratori ai unei societăţi comerciale, sunt bănuite că ar fi efectuat operaţiuni comerciale cu cereale, fără a le înregistra în actele contabile ori în alte documente legale, prin aceasta fiind cauzat bugetului consolidat al statului, un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, reprezentând impozit pe venit, impozit pe profit şi T.V.A. Totodată, în aceeaşi calitate şi în aceeaşi perioadă de timp, cele trei persoane sunt bănuite că, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, ar fi declarat, în mod fictiv, sediul social al societăţii comerciale, într-o comună din judeţul Constanţa, ca urmare, organele fiscale fiind în imposibilitate de a realiza activitatea de control”, a anunţat IPJ Constanţa.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile şi date informatice de interes în cauză.

Un bărbat de 43 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru evaziune fiscală. El urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu propunere legală, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare