sursa foto:  Piticu.ro

Petrolul este tot mai scump! Prețurile au crescut cu aproximativ 20% de la invazia Rusiei în Ucraina

Informații importante de pe piața externă. Preţul petrolului a crescut marți, temporar, depășind  115 de dolari pe baril, atingând maximele ultimelor şapte săptămâni, scrie news.ro

 

 

Preţurile s-au retras ulterior, uşor, după ce Reuters a scris că, potrivit unor surse, administraţia preşedintelui american Joe Biden va autoriza marţi compania petrolieră americană Chevron să negocieze cu guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, ridicând temporar interdicţia asupra unor astfel de discuţii.

”Nu cred că asta va adăuga prea mult (petrol) pe piaţă în curând, dar arată disperare”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group. Pieţele de energie au avut probleme de aprovizionare de la invazia Ucrainei de către Rusia, la sfârşitul lunii februarie, în timp ce guvernele şi companiile sancţionează industria energetică a Moscovei.

Preţu ţiţeiului Brent a scăzut cu 13 cenţi, până la 114,11 dolari pe bari,. până la ora 16: 54 GMT (19:54 ora României).

Cotaţia ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 6 cenţi, până la 114,14 dolari pe baril.

În timpul tranzacţiilor, preţul petrolului Brent a urcat la un maxim al şedinţei de 115,69 dolari, cel mai ridicat nivel atins din 28 martie.

Preţul petrolului WTI a atins 115,56 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel înregistrat din 24 martie.

Preţurile au crescut cu aproximativ 20% de la invazia Rusiei în Ucraina, transmite news.ro

 

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare