sursa foto:  Getty Images

Pfizer a dat în judecată Ungaria, pentru plata a 3 milioane de doze de vaccin anticovid-19

Colosul farmaceutic Pfizer a dat în judecată Ungaria, pentru plata a 3 milioane de doze de vaccin anticovid-19.

 

 

Un document judecătoresc obținut de POLITICO arată că Pfizer, împreună cu partenerul său BioNTech, au deschis proceduri judiciare împotriva guvernului ungar în ianuarie a acestui an pentru livrările de vaccin COVID-19.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a confirmat cazul, care se desfășoară într-un tribunal belgian. „Discuțiile cu guvernul de la Budapesta continuă”, a adăugat el

Cazul se referă la plata a 3 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro. Disputa a început când Ungaria a notificat Pfizer în noiembrie 2022 că nu intenționează să plătească compania farmaceutică, invocând conflictul din Ucraina.

Un judecător a organizat o primă audiere asupra cazului în martie și a respins cererea Pfizer privind o hotărâre rapidă. De atunci, cazul nu a mai evoluat.

Procesul Pfizer împotriva Ungariei este similar cu cel deschis de compania farmaceutică împotriva Poloniei. În ambele cazuri, țările sunt trimise în judecată în instanță civilă pentru refuzul lor de a lua și de a plăti livrările de doze COVID-19 pe care le-au comandat, scrie b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare