Piața valutară în pericol: zeci de valute vor dispărea! FMI a făcut anunțul

Piața valutară este amenințată de un cutremur, care ar putea duce la dispariția a zeci de valute. Acestea ar putea fi înlocuite de monede comune, precum Euro. 

Există peste 100 de valute recunoscute în lume, dar care ar putea scădea la cinci sau șase în următorii 20 de ani, a declarat joi ministrul brazilian al economiei la Forumul Economic Mondial (WEF), conform CNBC.

„Ar exista o monedă continentală, euro, o altă „monedă continentală” în zona de dominație a dolarului și China ar avea moneda lor – există 200 de milioane de chinezi peste hotare, oameni care trăiesc în Filipine, în Malaezia și fac comerț cu China, ei merg în aceste locuri tot timpul și tranzacționează”, a spus Guedes susținându-și ideea de monede mai puține, dar tot mai puternice în întreaga lume.

De cealaltă parte, economista-șefă a FMI, Gita Gopinath, ce a vorbit în cadrul evenimentului, a declarat că acesta este un scenariu cu o „probabilitate destul de mică”.

„Având în vedere ce știm acum și în cazul în care nu vor fi războaie majore, presupunând că acest lucru nu se va întâmpla, cred că este un scenariu cu o probabilitate destul de scăzută”, a spus Gopinath.

Vezi și:

Hellvig ambasador în locul lui Maior? ‘ceva este putred’ în sistem

Vești pentru toți românii! Începând cu luna februarie se acordă un nou tip de pensie

EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare