sursa foto:  stiripesurse.ro

Nimeni NU va PIERDE niciun ban! Ministrul Eugen Teodorovici anunță că a găsit RĂSPUNSUL

Guvernul Dăncilă a găsit soluția! Cel puțin asta susține ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici. Sindicatele au acuzat că mii de angajați din sectorul bugetar vor fi afectați de „Revoluția Fiscală” aplicată de Executiv.

Mai mult, sindicaliștii au cerut Guvernului să intervină în scandalul provocat de noua formulă de calcul a salariului acordat în timpul concediului medical, care lovește lovesc „inclusiv în bolnavii de cancer sau în femeile care tocmai au născut ori urmează să aducă pe lume un copil”.

Într-o intervenţie prin telefon la România TV, Eugen Teodorovici a anunţat că s-au găsit soluţii şi nimeni nu va pierde niciun ban, notează Știripesurse.ro.

„Trebuie să spunem clar următorul mesaj: în niciun caz nimeni nu va pierde ceva. Am găsit o serie de soluţii care să ducă la ce v-am spus, la ideea ca nimeni să nu piardă.

Anul trecut, mecanismul spunea că se aplică o cotă de 35% la salariul mediu brut. Noul mecanism spune că  se aplică 25% la indemnizatia de concediu. Ce propunem noi ca variantă de lucru: este o propunere de act normativ, făcută public în timp scurt, care spune că în cazul în care cuantumul e mai mare decât nivelul aferent anului trecut de 3131, ne plafonăm la acest nivel.

Nu plătesc mai mult decât au plătit anul trecut. Cu alte cuvinte, nimeni nu pierde.

Este aceeaşi situaţie în toate cazurile. Nimeni nu pierde. Altfel spus, cine este în concediu medical, nu va pierde şi nici cine va intra în concediu medical nu va pierde.

Este o chestiune foarte complexă şi e inevitabil să nu apară şi astfel de situaţii, dar la nivelul ministerului se lucrează pentru a rezolva aceste sincope.

Pot face şi regularizările aferente, astfel încât cei care au intrat în astfel de concedii, să-şi poată recupera sumele respective.”, a declarat Eugen Teodorovici.

Vezi și Guvernul dezvoltă PROPRIUL LANȚ de benzinării! Unde vor fi amplasate cel puțin 1.000 de stații de alimentare și când vor fi GATA

Totul se schimbă de la 1 iunie: Ce trebuie să știe toți șoferii

DEZORDINE în viața lui Mircea Negulescu! Ce lovitură a primit „Portocală”, după excluderea din magistratură

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare