sursa foto:  digi24.ro

Pirola este noua subvariantă a COVID-19! Care sunt simptomele- Cum sunt afectați cei mici

Virusologul bulgar Todor Kantardjiev a avertizat că noua subvariantă a COVID-19, BA2.86 vin cu noi simptome. Mai exact, aceasta provoacă  adesea inflamaţii oculare, în special la copii.

Potrivit specialistului, 25% dintre adolescenţi prezintă o astfel de inflamaţie în cazul infectării cu noua subvariantă a virusului. Expertul a explicat că actuala subvariantă a COVID-19 este o infecţie virală sezonieră.

„Ceea ce îngrijorează într-o oarecare măsură comunitatea mondială de sănătate este apariţia noii subvariante, BA2.86, sau aşa-numita ‘Pirola’.

Această subvariantă are 35 de mutaţii ale proteinei Spike, ceea ce este o raritate. Aceasta înseamnă că serurile de imunizare sunt de trei ori mai puţin eficiente pentru noua subvariantă. ‘Pirola’ se răspândeşte mai greu, dar a fost deja detectată în peste 10 ţări, inclusiv în Grecia, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii”, a explicat prof. Kantardjiev, care a recomandat aerisirea frecventă a încăperilor, organizarea de evenimente publice în exterior, dacă este posibil, menţinerea unui nivel ridicat de igienă şi purtarea de măşti.

Potrivit specialistului, testele rapide antigen efectuate în primele zile de infecţie nu indică prezenţa coronavirusului

„Acest lucru se datorează în mare parte mutaţiilor din noua subvariantă a virusului. Cei care sunt deja vaccinaţi trebuie să primească o doză de rapel, iar cei care nu s-au vaccinat să o facă rapid. Cel mai important este că cei care au au avut varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 sunt protejaţi de noua variantă”, a precizat virusologul bulgar, conform Rador Radio România.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare