sursa foto:  banisiafaceri.ro

Plan ingenios al Guvernului din Brazilia: Cum a colectat 14 miliarde de euro

Executivul din Țara Cafelei a reușit să strângă aproximativ 14 miliarde de euro, printr-o idee ingenioasă.

Guvernul brazilian a colectat 50,9 miliarde reais (14 miliarde de euro) în urma unui program care oferea amnistie fiscală persoanelor fizice şi companiilor cu fonduri legitime dar nedeclarate depozitate peste hotare, a anunţat marţi şeful Agenţiei federale de colectare a taxelor, Jorge Rachid, transmite AFP.

Până la termenul limită, fixat pentru 31 octombrie 2016, un număr total de 25.011 contribuabili individuali şi 103 de companii au raportat la fisc active peste hotare în valoare de 169,9 miliarde reais. Persoanele fizice şi companiile au fost de acord să plătească o taxă pe venit de 15% şi o amendă mai mică decât cea pe care ar fi plătit-o fără amnistia fiscală, în schimbul imunităţii pentru o posibilă acuzare de evaziune fiscală. „Acest program a fost un adevărat succes”, a subliniat Jorge Rachid. Sumele colectate în urma programului de amnistie fiscală reprezintă aproape 30% din totalul activelor declarate şi vor ajuta la acoperirea deficitului important preconizat pentru 2016, a adăugat Rachid. Ţinta de deficit primar fixată pentru acest an de Guvernul brazilian este de 163,9 miliarde reais şi deja la finele lunii septembrie Brazilia acumulase un deficit de 188,3 miliarde reais.

Vezi și ȘOC! Trump câștigă ALEGERILE prezidențiale din SUA – sistemul care nu greșește

Încheierea programului de amnistie fiscală în Brazilia vine după ce în ţara vecină, Argentina, a ajuns la final prima etapă a unui program similar privind capitalurile nedeclarate care a permis colectarea a 71 miliarde de pesos (4,6 miliarde de dolari). Programele de amnistie fiscală ale Braziliei şi Argentinei, primele două economii sud-americane, nu cer repatrierea capitalurilor ci doar declararea lor la fisc, anunţă Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

Vezi și Putin, ACUZAȚII fără precedent la adresa americanilor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare