sursa foto:  g4media.ro

Polițiștii o atacă pe Irina Alexe, polițista pensionată la 42 de ani și care are o pensie de circa 3.000 de euro pe lună: Pensie nesimțită!

Sindicatul Europol lansează un atac dur la adresa secretatului de stat în Ministerul de Interne, Irina Alexe.

Bugetul.ro a dezvăluit că Alexe are o pensie de circa 3.000 de euro pe lună. În acest context, Europol a precizat că pensie media în MAI este mult mai mică, nu este una nesimțită ca a Irinei Alexe.

Potrivit Europol, pensia medie în Ministerul de Interne este de circa 3.700 de lei.

Vezi și Pensionată la 42 de ani, Irina Alexe are o pensie fabuloasă! Secretarul de stat numit pe filieră USR-PLUS câștigă acum de 3.000 de euro doar din pensie

„Pensiile polițiștilor și a militarilor nu sunt „pensii speciale”.
Pensia medie la nivelul MAI nu este de 9000 lei așa cum se afirmă în spațiul public, ci este aproximativ 3700 lei, în condițiile în care în această medie intră și pensii nesimțite cum este cea a doamnei Irina Alexe, în prezent secretar de stat în MAI, care încasează aprox. 14000 lei pensie și încă aprox. 11.000 lei venit ca secretar de stat.

Toate țările din UE au condiții similare de pensionare la nivelul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Speranța de viață a polițiștilor este la aprox. jumătate din speranța de viață a pensionarilor din afară sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Vârsta de pensionare pentru polițiști este de 60 de ani, acordându-se un spor de vechime pentru cei care își desfășoară activitatea în condiții deosebite sau speciale de muncă, la fel cum se întâmplă și la nivelul sistemului public de pensii (mineri, personal CFR, personal navigant, balerini etc)”, transmite Europol.

Vezi și Lovitură în plin pentru doi dintre șefii Ministerului de Interne! Irina Alexe (USR-PLUS) și Aurelian Păduraru (PNL), secretari de stat în MAI, nu vor mai putea cumula pensia cu salariul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare