sursa foto:  tt.com

Politologul Alina Mungiu-Pippidi, despre războiul economic împotriva Rusiei: ‘A fost purtat prost. Toată lumea a sărăcit în cel mai înalt grad’

Președintele Societății Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, a vorbit despre situația economică tot mai rea apărută în urma războiul declanșat de Vladimir Putin.

Politologul afirmă că sancțiunile Occidentului impuse Federației Ruse nu au fost aplicate cum trebuie ”toată lumea a sărăcit în cel mai înalt grad. În timp ce facem planuri cu încălzirea globală, războiul ăsta produce mai multe noxe și o catastrofă mai mare decât nu știu câtă industrie”

 

”Războiul economic a fost purtat prost”

În același timp, Alina Mungiu-Pippidi precizează că războiul economic împotriva Rusiei a eșuat:

Pe de altă parte lucrurile au mers destul de prost, de aici scepticismul unor oameni ca mine care cred că în realitate noi trebuie și să învățăm ceva din felul în care s-a ajuns la războiul ăsta și din felul în care s-a desfășurat ei, dincolo de admirația pentru ucraineni care au trebuit să își apere țara și au făcut-o mai bine decât am fi făcut-o noi, cu mai mult curaj și cert cu mai multă competență în a mobiliza opinia publică globală de partea lor.

Dincolo de asta războiul economic a fost purtat prost. A existat un mare plan de sancțiuni economice care ar fi trebuit să îi facă praf pe ruși, numai că acest plan presupunea că o să tăiem coada câinelui dintr-odată, o să cadă pe ruși niște sancțiuni economice extraordinare și nu porneau de la perspectiva mai realistă, că nici măcar aliații europeni nu vor fi de acord deodată, că va trebui timp să convingi lumea.

Rușii s-au adaptat pas cu pas”

Să nu mai vorbim că de la bun început s-a presupus că Turcia va fi de partea noastră în materie de sancțiuni economice și nu au fost, că China nu va ajuta Rusia ceea ce e o prostie enormă. Evident China nu își va permite să lase să schimbăm regimul în Rusia. Rușii s-au adaptat pas cu pas. Ne-am adaptat și noi și prețul acestei adaptări colective este că toată lumea a sărăcit în cel mai înalt grad. În timp ce facem planuri cu încălzirea globală, războiul ăsta produce mai multe noxe și o catastrofă mai mare decât nu știu câtă industrie…”, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare