sursa foto:  jurnalistii.ro

Politologul Theodor Paleologu, despre dosarul lui Traian Basescu: ‘Colaborarea cu Securitatea, în sine, nu înseamnă nimic. Trebuie făcut distincție între turnătoria propriu-zisă, informații factuale și notele anonime’

Theodor Paleologu, eseist, istoric, diplomat, om politic și președintele Fundației Paleologu, a declarat, referindu-se la verdictul de colaborare cu fosta Securitate, în cazul lui Traian Băsescu, că acest lucru nu înseamnă nimic şi că ”până nu citeşti nişte note, nu te poţi pronunţa”.

Paleologu a fost întrebat în cadrul unei emisiuni TV despre colaborarea fostului şef al statului, Traian Băsescu, cu fosta Securitate, el afirmând că nu se poate pronunţa până nu vede ”hârtiile”.

Colaborarea cu Securitatea, în sine, nu înseamnă nimic. Până nu vezi hârtiile în sine, nu te poţi pronunţa. Eu ştiu bine despre ce vorbesc că doar am citit nu ştiu câte volume de note despre tatăl meu şi am văzut notele, puţine la număr, pe care le-a scris tatăl meu. Şi ştiu despre ce vorbesc. Până nu citeşti nişte note, nu pe poţi pronunţa”, a declarat Theodor Paleologu.

Politologul s-a referit şi la colaborarea tatălui său cu fosta Securitate. 

 

Nu toată lumea este Alexandru Paleologu. E unu la 22 de milioane, însă a scris, de pildă, trei note despre Steinhardt care erau prezentări favorabile. Spunea despre Steinhardt  că este un om competent, că e o mare prostie să îl laşi într-o funcţie mică, lucra la o întreprindere, ca şi contabil. Am mai văzut câteva note scrise de tata, după ce fusese în străinătate, dar nu spuneau ceva concret. În schimb am văzut şi note, puţine la număr, care dădeau informaţii concrete. Au fost în dosarul lui tata două note, căutaţi-l pe Paleologu acolo că se ascunde acolo. Trebuie făcut distincţie între turnătoria propriu-zisă, informaţii factuale care au impact şi notele mai mult sau mai puţin anonime. La fel e şi în cazul Monei Muscă”, a declarat Theodor Paleologu, conform news.ro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit recent că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaboratcu Securitatea, decizia instanţei fiind definitivă.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare