sursa foto:  qmagazine.ro

Premierul Marcel Ciolacu, despre situația pensiilor speciale: ‘Săptămâna aceasta se cam hotărăsc lucrurile. Ultimele solicitări care au fost făcute de către Comisie sunt unele de mare bun-simț și unele corecte, ținând cont de contextul României de astăzi’

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că încă nu a venit un răspuns oficial de la Comisia Europeană (CE) privind pensiile speciale, însă au loc videoconferinţe, zilnice, cu echipa tehnică a Comisiei.

 

Marcel Ciolacu este de părere că ”săptămâna aceasta se cam hotărăsc lucrurile, urmând să venim în Parlament cu modificările, să ne adaptăm deciziei Curţii Constituţionale, şi pe urmă să plece legea la promulgare”.

Nu a venit un răspuns oficial. În fiecare zi există videoconferinţe cu tehnicul Comisiei. Eu cred că săptămâna aceasta se cam hotărăsc lucrurile, urmând să venim în Parlament cu modificările, să ne adaptăm deciziei Curţii Constituţionale şi pe urmă să plece legea la promulgare. Din punctul meu de vedere ultimele solicitări care au fost făcute de către Comisie şi tehnicul de la Comisie sunt unele de mare bun-simţ şi unele corecte, ţinând cont de contextul României de astăzi”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă a venit vreun răspuns de la Comisia Europeană privind pensiile speciale, miercuri după vizita la fabrica Coca-Cola din Ploieşti.

 

Chestionat dacă ministrul Finanţelor a recomandat, în şedinţa coaliţiei, în lunile următoare să amâne anumite plăţi şi cele pentru TVA, premierul a răspuns: „Nu cred, suntem cu ele la zi”.

”Nu poţi să cheltui, cu adevărat sunt veniturile proprii şi e corect”

Dimpotrivă, sunt vreo 200 milioane solicităm la spitale. Este aceeaşi măsură. Noi am renunţat la acel 2,5% către autorităţile locale, dar dacă am citi împreună întreaga lege, aţi vedea că am băgat şi nişte reguli de disciplină financiară. Nu poţi să cheltui, cu adevărat sunt veniturile proprii şi e corect, prin sistemul de descentralizare, să nu hotărâsc eu ce să faci cu banii, dar dacă doreşti bani de la stat pentru cofinanţări sau pentru proiecte directe din buget, ar trebui să explici Ministerului Finanţelor ce ai făcut tu cu banii pe care i-ai colectat. Deci într-un fel se clădeşte totuşi un parteneriat care nu a existat până acum şi cu autorităţile locale şi cu mediul de afaceri”, a completat Ciolacu, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare