sursa foto:  Facebook.com

Premierul Marcel Ciolacu: ‘Îmi doresc ca SUA să fie principalul partener non UE al României. Cred că putem și pe zona economică să creăm un hub al companiilor americane’

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a precizat că îşi doreşte ca SUA să fie principalul partener non UE al României şi în zona economică.

 

Marcel Ciolacu a subliniat că pe teritoriul ţării noastre se poate ajunge la crearea unui hub al companiilor americane care să ducă la dezvoltarea ţării în continuare, dar pe viitor şi la reconstrucţia Ucrainei.

 

El a răspuns astfel, într-o conferinţă de presă la Washington, întrebat despre discuţiile cu reprezentanţii companiei Google.

„Urmează să am întâlnirea cu reprezentanţii de la Google. Am spus şi ieri: eu îmi doresc ca SUA să fie principalul partener non UE al României şi îmi doresc foarte clar. Atâta timp cât SUA a dislocat peste 2.000 de soldaţi americani şi logistică militară de ultimă generaţie pe teritoriul României, cred că putem şi pe zona economică să creăm un hub al companiilor americane care duce, normal, şi la dezvoltarea României, dar şi, vedem în viitor, pentru reconstrucţia Ucrainei„, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a adăugat că în urma discuţiilor pe care le va avea cu reprezentanţii Google aşteaptă realizarea unui „Data Center în România”.

Cred că suntem cei mai îndreptăţiţi să avem acest lucru. Microsoft cred că are aproape 5.000 de angajaţi în România, Google, vreo 500. Cunoaştem cu toţii ce înseamnă un Data Center pe teritoriul României? Extraordinar de mult„, a spus el.

Şeful Executivului se află în aceste zile într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

Din delegaţia oficială care îl însoţeşte fac parte miniştrii Economiei, Radu Oprea, al Apărării, Angel Tîlvăr, şi al Afacerilor Externe, Luminiţa Odobesc, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare