sursa foto:  mediafax

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, despre intrarea CEC-ului pe piața RCA: ‘E un lucru bun. Sunt convins că va respecta regulile’

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că măsura luată de ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, ca CEC-ul să-și depună documentele de autorizare la ASF, pentru a intra pe piața asigurărilor, este ”un lucru bun”.

 

Măsura este văzută cu ochi buni de președintele Consiliului Concurenței: „Dacă vedem companii care vin, care cresc concurența pe zona de RCA, cred că e un lucru bun. iar CEC-ul e o firmă solidă, o firmă cu reputație”.

 

Șeful Consiliului Concurenței vede cu ochi buni intrarea CEC pe piața RCA.

E un lucru bun. Doar în ultimii ani au fost o serie de companii care au ieșit de pe piața de RCA, deci dacă vedem companii care vin, care cresc concurența pe zona de RCA, cred că e un lucru bun, iar CEC-ul e o firmă solidă, o firmă cu reputație.

Sunt convins că CEC-ul va respecta regulile, nu va ajunge la situații precum cele recente, în care ASF a trebuit să retragă autorizațiile de funcționare”, a declarat Bogdan Chirițoiu.

 

De ce polițele RCA sunt tot mai scumpe

Acesta a explicat apoi motivele pentru care prețurile polițelor RCA tot cresc în România. Una dintre cauze este că o vreme am avut prețuri prea mici de la companii precum City Insurance, care între timp au și ieșit de pe piață. Iar acum „vin despăgubiri de la City și City nu mai există să le plătească și atunci ele sunt plătite de asiguratorii care au rămas și de Fondul de Garantare care trebuie alimentat”.

Deci o parte din creșterea prețului RCA-ului vine din faptul că, de fapt, plătim daunele mai vechi care erau subevaluate, care nu erau acoperite de banii care au fost luați… de prețurile mici percepute de City. Plus că City se pare că a și furat din banii ăia, deci după ce că era un preț mic, o parte din el nici nu ajungea la despăgubiri, ci a fost fraudat. Asta e o parte din problemă.

Alta e că avem anumite hibe în lege care alimentează creșterea costului reparațiilor. Dacă reparațiile sunt tot mai scumpe, evident și prețul RCA-ului care înglobează aceste reparații o să crească. Deci dacă nu găsim soluții să nu mai crească costurile, nu avem cum să oprim creșterea prețului RCA”, a mai explicat Bogdan Chirițoiu, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare