Președintele Grupului de Gândire Strategică: ‘Un AUR la 30% începe să nu mai fie surprinzător la halul în care se comportă partidele proaspăt învestite să conducă țara’

Președintele Grupului de Gândire Strategică, Remus Ioan Ștefureac, este de părere că AUR ar putea ajunge la 30% în preferințele alegătorilor.

Potrivit lui Ștefureac, la halul în care guvernează partidele proaspăt învestite să conducă țara, un AUR la 30% începe sa nu mai fie surprinzător.

Criza politica și guvernamentală provocată la 8 luni după investirea guvernului pare a fi o criza sistemica de-a dreptul pentru ca se produce atât se repede după alegeri. Un moment relativ similar in istoria politica recenta a fost criza guvernului Ciorbea. Iar principalul beneficiar al unei crize sistemice vor fi partidele anti-sistem de tip AUR.

După crizele repetate ale guvernării 1996-2000, rezultatul a fost dispariția CDR, dispariția PNȚCD, principalul partid al coaliției se atunci. PNL și PD au luat scoruri de sub 10% la alegerile din 2000, PRM a devenit al doilea partid al țării, iar Corneliu Vadim Tudor a intrat in turul 2 al alegerilor prezidentiale. După 2000, țara a fost guvernata de PSD, am intrat in NATO si aderarea la UE e devenit ireversibila. Atunci am avut noroc si pentru ca, dincolo de excese, PSD a fost responsabil.

In 2024 însă, iresponsabilitatea politica va fi taxată mult mai dur de cetateni la urne. PSD va câștiga alegerile si ar putea fi un actor responsabil. Dar concurenta AUR va fi acerba. Așa cum am mai spus, un AUR la 30% începe sa nu mai fie surprinzător la halul in care se comporta partidele proaspăt investite sa conducă țara.

L.E. Uitasem ca in 2024 avem furtuna perfecta cu alegeri europene, locale, parlamentare și prezidentiale….”, este de părere Ștefureac.

Vezi și

Am avut dreptate! Protestul făcut la comanda USR-PLUS a fost un fiasco

Important! Se va acorda un sprijin de 185 de milioane de euro pentru anumite categorii de tineri

SURSE Mesaj intern în PNL! ‘Domnul Orban vrea să-și dea jos propriul guvern, asemeni lui Liviu Dragnea, cot la cot cu USR și AUR’

SURSE Rareș Bogdan, către Dan Barna: ‘Dane, l-ați întrecut pe Dragnea! Vă dați seama cât de ridicoli sunteți și tu, și Drulă?’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare