sursa foto:  zf.ro

Președintele Romalimenta, despre scumpirile de Sărbătorile Pascale: ‘Nu mă aștept la majorări semnificative. Carnea de miel nu este vândută din industrie, este vândută de fermier, deci fermierul este stăpân’

Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (Romalimenta), a vorbit despre scumpirile prețurilor de sfintele Sărbători Pascale.

 

Conform Președintele Romalimenta carnea de miel și produsele din aceasta se pot scumpi deoarece”carnea de miel nu este vândută din industrie, este vândută de fermier, deci fermierul este stăpân”.

Sorin Minea a mai declarat că ”de obicei de sărbători apar discount-urile. Cei care sunt fiscalizați, producătorii, încearcă să vândă mai mult pentru că suntem într-o perioadă de scădere a consumului. Pentru a vinde mai mult de obicei nu ridici prețurile. Zvonurile legate de ridicarea prețurilor sunt date de prețurile de la tarabă din piețe, ori acelea nu sunt industrie, este cu totul altceva, acolo omul are dreptul să ceară cât vrea dar de obicei, de sărbători, coboară și acolo prețurile”.

Șeful Romanlimenta a continuat, vorbind tot despre majorările de prețuri că: ”Aceste zvonuri mai vin și din partea unor domni care vorbesc mai mult despre dorința lor”, a explicat Minea spunând că aceștia invocă acoperirea costurilor dar dorința acestora nu este tot timpul aceeași cu cea a consumatorului.

Sorin Minea a subliniat că: ”Nu mă aștept la majorări semnificative. Se vorbește despre carnea de miel. Carnea de miel nu este vândută din industrie, este vândută de fermier, deci fermierul este stăpân. Anul trecut când a sărit calul și au mers cu prețul foarte sus, au rămas cu mieii nevânduți. Cum vor face anul ăsta, nu știu!”, a conchis Sorin Minea, președintele Romalimenta, conform dcbusiness.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare