sursa foto:  hurriyetdailynews.com

Președintele Turciei se implică ‘decisiv’! Propunere pentru Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, le-a propus președinților, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, înfiinţarea unei Comisii Internaţionale care să investigheze distrugerea Barajului Kahovka, din regiunea ucraineană Herson.

 

El a pledat pe lângă omologii săi în favoarea înfiinţării unei Comisii Internaţionale din care să facă parte experţi din Ucraina şi Rusia, ONU şi din comunitatea internaţională, inclusiv din Turcia, în vederea unei anchete detaliate privind ”explozia” de la baraj, anunţă într-un comunicat Direcţia de Comunicare a preşedinţiei turce.

El a subliniat asupra importanţei unei anchete cuprinzătoare ”care să nu lase unor suspiciuni”.

Putin a acuzat Ucraina, în cursul convorbirii cu Erdogan, de comiterea unor acte teroriste.

”Un exemplu clar al acestui lucru este acţiunea barbară de distrugere a Centralei Hidroelectrice (Kahovka) în regiunea Herson, care a condus la o catastrofă la scară mare ecologică şi humanitară”, i-a spus Putin lui Erdogan, citat de Kremlin.

Kievul şi Moscova se acuză reciproc de distrugerea barajului, într-o zonă ucraineană ocupată de ruşi.

Cauza distrugerii barajului este neclară, iar imagini satelitare arată că barajul a fost avariat cu câteva zile înainte să se rupă.

Barajul şi Centrala Hidroelectrică Kahovka, situate în sudul ocupat de Rusia al Ucrainei, au fost distruse în noaptea de luni spre marţi, iar evacuări în masă au loc de frica unei catastrofe, în timp ce Kievul şi Moscova se acuză reciproc.

Ucraina acuză forţe ruse de un ”ecocid”.

Kremlinul a respins orice implicare rusă şi acuză Ucraina de ”sabotarea voită” a barajului.

Barajul kahovka era considerat o infrastructură critică. El furniza apă părţii de sud-est a Ucrainei – inclusiv Centralei Nucleare Zaporojie – şi Crimeei, anexată de Rusia în 2014, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare