sursa foto:  evz.ro

Previziunile s-au adeverit: Cine ar putea face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

Previziunile făcute, marți, de Bugetul.ro par să se adeverească. După gestul riscant de a publica comunicate oficiale în numele Parlamentului României și după ce aceștia au pus la dispoziția Departamentului de Stat al SUA întreaga documentație referitoare la principiile care au stat la baza elaborării propunerilor actuale de reformă a sistemului judiciar, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au fost puși la zid de către opoziție.

În urma comunicatului transmis Departamentului de Stat al SUA, USR a anunțat că va depunde plângere împotriva celor doi.

Ceea ce au făcut dl Dragnea și dl Tăriceanu este o încălcare a atribuțiilor care le revin. În acord cu Art. 13, pct 23 din Regulamentul activităților comune, doar Parlamentul susține acest lucru, Camerele reunite într-o ședință comună pot să adopte decizii sau declarații politice. În mod evident, și-au încălcat atribuțiile. Pentru că sunt în Camera Deputaților, președintele Camerei Deputaților, dl Liviu Dragnea, și-a încălcat în mod evident atribuțiile pe care i le-a stabilit regulamentul nostru. Art.34 arată limitativ care sunt atribuțiile președintelui acestui Camere. Dl Dragnea nu avea drept atribuție nici într-un caz să adopte decizii, să le susțină și să le comunice unor parteneri strategici ai României”, a spus deputatul Antal Arpad, potrivit realitatea.net.

USR: Este inadmisibil ca Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să publice comunicate oficiale în numele Parlamentului României.

Vezi și Atenție! Dragnea și Tăriceanu acuzați de abuz în serviciu?! Decizie riscantă

Uniunea Salvați România a transmis printr-un comunicat că refuză să accepte ca numele Parlamentului României „să fie târât într-o luptă pentru apărarea intereselor personale ale domnilor Dragnea și Tăriceanu”.

„Este inadmisibil ca Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să publice comunicate oficiale în numele Parlamentului României pentru a răspunde comunicatului de ieri al Departamentului de Stat al Statelor Unite cu privire la modificarea legilor justiției. Dacă cei doi lideri PSD-ALDE vor să le transmită un răspuns partenerilor strategici ai României, sunt liberi să-și exprime pozițiile politice particulare prin comunicate în nume personal. USR protestează față de modul în care Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, doi politicieni cu probleme penale, își folosesc funcțiile de demnitate publică pentru a-și rezolva problemele personale cu justiția și disputele cu partenerii externi care cer explicit României respectarea principiilor statului de drept, principii pe care USR le susține cu toată tăria. Cu o justiție obedientă și subordonată politicului, PSD-ALDE riscă să scoată România din partneriatul transatlantic și european”, se arată în comunicatul USR.

Dragnea și Tăriceanu confundă Parlamentul cu propriile partide

Vezi și De ce sunt astăzi tunurile pe Liviu Dragnea – motivul care a fost uitat

„Domnii Dragnea și Tăriceanu confundă Parlamentul cu propriile partide și se substituie instituției. Nu au dreptul să vorbească în numele întregului Parlament. De fapt, cei doi domni ar trebui să își dea demisia de la conducerea celor două Camere, după avertismentele dure pe care partenerii strategici ai României le-au dat în ultima perioadă în legătură cu statul de drept și justiția. Este o dovadă în plus că persoanele cu probleme penale chiar nu au ce căuta în funcții publice pentru că periclitează prin interese personale meschine viitorul României și al cetățenilor ei”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

De asemenea, USR precizează că Dragnea și Tăriceanu dau dovada supremă „că au capturat instituțiile statului și le folosesc în scopuri personale”

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.