gara anpc

sursa foto:  Bugetul.ro, Facebook

Prima gară din România închisă de ANPC din cauza mizeriei

S-a creat precedentul în România. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a închis gara CFR din Baia Mare. Călătorii au putut să își achiziționeze bilete doar online, până în momentul în care au fost create culoare speciale către casele de bilete.

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor de la Cluj și din Maramureș au făcut verificări în incinta Gării CFR din Baia Mare. Totul a plecat după ce mai mulți călători au reclamat faptul că în zonă se află o mizerie de nedescris. Autoritățile au găsit igrasie, mucegai, dar și un miros insuportabil, luând hotărârea instant să închidă această clădire. Pe de altă parte, ANPC a creat un culoar de aproximativ doi metri pentru călători, înconjurat cu bandă, pentru ca toți cei prezenți să poată ajunge la ghișee pentru a-și achiziționa bilete.

„Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat două sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum de 30.000 lei. Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, aferentă zonelor care prezintă risc pentru consumatori și angajații proprii, existând culoare pentru achiziția de bilete”, a anunţat Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș.

Citește și: Mega Image a intrat din nou în vizorul ANPC! Au fost descoperite noi nereguli grave- Mai multe magazine au fost închise

Alte trei săli de fitness World Class din București și Ilfov au fost închise de ANPC

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au închis alte trei săli de sport ale World Class, precizând că au fost găsite mai multe nereguli, printre care mucegai la grupurile sanitare, pereți murdari și aparate de fitness deteriorate. Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov au verificat în ultimele două zile încă trei săli de sport ale lanțului World Class, situate în Pipera, județul Ilfov și în Sectorul 2 al Capitalei. În urma controalelor, ANPC spune că a descoperit că erau prestate servicii care pot pune în pericol siguranța și sănătatea consumatorilor.

„Din informaţiile mele, nu există nicio reducere de abonament pentru cei care ajung în săli neîntreţinute şi neadministrate corespunzător. Conducerea acestui operator economic împreună cu directorul general Paul Anghel şi vicepreşedintele Autorităţii, Sebastian Hotca, au evaluat punctele de lucru pentru care s-a luat măsura opririi temporare a prestării de servicii. Cred cu tărie că este momentul autoevaluării activităţii celor din domeniu. Atât timp cât poţi primi banii consumatorilor, trebuie să te asiguri că îi şi respecţi”, a susținut preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, potrivit Hotnews

Autoritatea a găsit mucegai în grupurile sanitare, la dușuri, tavan cu infiltrații și pete, pereți cu urme de șoc mecanic și exfolieri de vopsea, calorifere cu puncte de rugină și strat de praf, uși cu zone întinse de rugină, prezența insectelor vii pe pereți, saună umedă cu mozaic spart/lipsă și mucegai, grinzi din metal cu rugină pe zone întinse, sistem de ventilație cu contactele electrice neizolate.

Vezi și: Mobila de la Ikea, plină de ploșnițe. Șeful ANPC: ”Nu te gândești că îți cumperi mobilă şi în ea găsești pe alții cu care să împarți chiria”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare