sursa foto:  NewsMaker

Prima navă a ONU încărcată cu 23.000 de tone de grâu este pregătită să părăsească Ucraina

Ministrul ucrainean al Infrastructurii a transmis că prima navă a ONU încărcată cu 23.000 de tone de grâu este pregătită să părăsească Ucraina, scrie news.ro

 

 

 

Prezent în portul Pivdenni, în oraşul Iujnîi, pentru a asista la încărcarea navei MV Brave Commander, ministrul Oleksandre Kubrakov a indicat că ”nava se va îndrepta spre Africa, Etiopia fiind ultima ţară în care încărcătura a 23.000 de tone de grâu vor fi livrate”.

”Sper că mai multe nave închiriate pentru Programul Alimentar Mondial (PAM) vor veni în porturile noastre. Sper că vor mai fi încă 2-3 nave în curând”, a continuat el.

Oficialul ucrainean a scris pe Twitter, ulterior, că încărcătura este completă şi barca era gata de plecare, fără a oferi o dată precisă.

Nava Brave Commander a acostat, vineri, în portul Pivdenni, lângă Odesa. Potrivit Ministerului ucrainean al Infrastructurii, acesta va pleca spre Djibouti, de unde cerealele vor fi transferate în Etiopia.

Acesta este primul transport de ajutor alimentar care părăseşte Ucraina de la semnarea, în iulie, acordurilor între Kiev şi Moscova, prin medierea Turciei şi sub egida ONU, privind exporturile de cereale ucrainene, blocate din cauza războiului dintre cele două ţări.

”Evident că ne aşteptăm ca mai multe nave să părăsească porturile ucrainene pentru a ajuta oamenii din întreaga lume. Aceasta este doar prima dintre multele nave umanitare care vor părăsi porturile”, a declarat reporterilor Marianne Ward, director adjunct de operaţiuni pentru Programul Alimentar Mondial (PAM) din Ucraina, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare