Primăria Capitalei are bani doar pentru propriile nevoi- Nicușor Dan acordă mai mulți bani pentru mese oficiale şi cocktailuri

Nicușor Dan ia o decizie care, cu siguranță,  îi va înfuria pe bucureșteni. În timp ce aceștia se confruntă cu problema apei și a căldurii, edilul Capitalei a  dublat valoarea maximă pentru mese oficiale şi cocteiluri.

 

Mai mulți bani pentru mesele de protocol

Conform unei hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei, limitele maxime ale cheltuielilor pentru acţiuni de protocol efectuate de municipalitate vor fi majorate,

Mai exact,  limita valorică maximă pentru mese de protocol pe care le oferă primarul Capitalei va crește  de la 240 de lei pe persoană la 480 de lei/persoană.

Și limita maximă pentru cocteiluri sau recepţii se va majora. Primarul va oferi 100 de lei/persoană, mai mult cu 50 de lei decât se acorda anterior.

 

Citește și: Ce salariu brut avea Elena Ceaușescu în anul 1989. Soția fostului președinte al României era angajată a ICECHIM

Invitații străini primesc mai mulți bani

Se majorează și cheltuielile invitaților străini.  Aceștia vor primi pentru cheltuieli zilnice de cazare, 1.350 lei/persoană, în trecut primeau  900 de lei/persoană.

Limita maximă a cheltuielilor pentru cafea, apă, sucuri sau alte trataţii oferite în timpul conferinţelor, tratativelor sau şedinţelor organizate de primarul general va urca de la 40 lei/persoană la 60 de lei/persoană.

Cresc și cheltuielile zilnice

Vor crește și cheltuielile zilnice de masă pentru delegaţii conduse de invitaţii primarului general. Mai exact,  cresc de la 320 de lei/persoană la 470 de lei/persoană.

Și banii pentru cadouri se majoraeză, de la 800 de lei/persoană la 1.000 de lei/persoană, dar şi pentru organizarea de vizite la obiective turistice de la 100 de lei/persoană la 200 de lei/persoană.
Vezi și: Proiect fabulos de la Marea Neagră. Șoseaua de Coastă ar putea transforma Constanța într-un punct de atracție pentru turiști din lumea întreagă

Majorările sunt justificate

Se pare că majorările sunt justificate. Potrivit raportului de specialitate unde sunt invocate normativele de cheltuieli şi limite maxime,  primarul general poate aproba şi efectua cheltuieli pentru acţiuni de protocol, aşa cum sunt prevăzute în anexa nr. 2 din OUG 80/2001.
Mai mult, se se menţionează că limitele au fost actualizate, ultima dată, în raport cu indicele preţurilor de consum al produselor alimentare şi indicele preţurilor de consum la servicii în anul 2018, prin HG 16/2018.

Capitala colaborează cu  mai multe orașe din lume

În ultimii ani, Capitala a dezvoltat relaţii de colaborare cu mai multe oraşe din lume și s-au  încheiat acorduri de înfrăţire cu oraşe precum Atena, Ankara, Chişinău, Beijing şi 15 înţelegeri de cooperare cu oraşe precum Paris, Belgrad, Roma, Montreal, Viena, Hanoi şi este membru al Asociaţiei Mondiale a Marilor Metropole, al Asociaţiei Internaţionale a Primarilor Francofoni, al Energie Cities, al Uniunii Capitalelor din UE, al Oraşelor de Importanţă Majoră în Europa şi al Organizaţiei Mondiale a oraşelor şi administraţiilor locale în domeniul guvernării electronice, notează rtv.

Ca urmare, reprezentanţii acestor organizaţii şi oraşe fac vizite la Bucureşti, se derulează conferinţe, seminarii sau alte evenimente de promovare a Capitalei.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare