proiect imobiliar

sursa foto:  staarconstruction.in

Primăria Capitalei intră pe piața imobiliară. Cea a Sectorului 1 atacă piața prestărilor de servicii

Administrația locală se lansează în business. Primăria Municipiului București vrea să intre pe piața imobiliară; în același timp, Primăria Sectorului 1 vizează piața prestărilor de servicii.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, supune aprobării Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect de hotărâre ce vizează înființarea  unei societăți comerciale pentru construirea de locuințe în vederea vânzării și închirierii apartamentelor cu destinația de locuințe sociale, de necesitate, locuinte pentru tinerii căsătoriți. precum și alte categorii de persoane ce vor fi stabilite pe parcurs. Dacă va fi adoptat de CCMB, proiectul introduce pe piața imobiliară din București nou jucator, extrem de puternic.

Municipiul Bucuresti isi propune infiintarea unei societati comerciale, avand ca obiect de activitate construirea de locuinte. Deficitul de locuinte la nivelul Municipiului Bucuresti in anul 2016 este de circa 200.000 locuinte, conform datelor publicate in mass media. La Primaria Municipiului Bucuresti este inregistrat un numar mare de cereri de locuinte sociale, inclusiv de la persoane/familii evacuate sau care urmeaza sa fie evacuate din locuintele retrocedate fostilor proprietari„, se arată în expunerea de motive semnată de primarul general.

Cine a inventat cifra ZERO

Vinetele albe cuceresc piața din România! De ce sunt recomandate?

Guvernul la raport. Măsuri luate pentru reducerea birocrației

Prin infiintarea unei societati comerciale, Municipiul Bucuresti doreste sa rezolve o problema majora sociala, cu care o parte dintre locuitori se confrunta de o perioada lunga de timp. Locuintele care urmeaza a fi construite vizeaza atat categorii de populatie defavorizate, cu venituri modeste, care nu permit acestora inchirierea sau achizitionarea de pe piata imobiliara a unei locuinte, cat si posibilitatea valorificarii unei parti din acestea prin inchiriere si vanzare. Legea Administratiei Publice Locale permite Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa hotarasca asupra participarii cu capital sau cu bunuri, in numele si in interesul colectivitatilor locale pe care le reprezinta, la infiintarea, functionarea si dezvoltarea unor organisme prestatoare de servicii publice si de utilitate publica de interes municipal, in conditiile legii„, motivează Gabriela Firea înființarea acestei societăți.

Infiintarea societatii se justifica atat prin deficitul de locuinte sociale si necesitatea luarii unor masuri pentru dezvoltarea activitatii in domeniul constructiilor de locuinte avand ca scop asigurarea unui fond de locuinte de inchiriat la nivelul municipalitatii, destinat chiriasilor evacuati din casele nationalizate, persoanelor sau familiilor ramase fara adapost in urma avarierii grave sau distrugerii locuintelor proprii ca urmare a producerii unor calamitati naturale, cat si prin necesitatea valorificarii unei parti a fondului de locuinte construit prin vanzare si inchiriere, cu scopul sustinerii activitatii societatii comerciale infiintate„, se arată în proiectul de hotărâre ce poate fi consultat INTEGRAL AICI.

Îți place berea? S-a inventat…

Fermierii vor revizuirea Constituției. Ce vor să se schimbe?

O DJ-iță topless, concurentă la Vocea României. Cât câștigă din mixat?

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de săptămâna viitoare, se găsesc și alte 3 proiecte ce vizează de această dată  împuternicirea Consiliului Local al Primăriei Sector 1 de a înființa trei societăți comerciale cu răspundere limitată.

Este vorba de o societate comercială având ca scop principal prestarea serviciilor de pază a obiectivelor, a bunurilor și a valorilor de pe raza Sectorului 1, de o societate comercială având ca scop principal prestarea serviciilor  publice de administrare a domeniului public și privat al Municipiului București aflat în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, iar cea de-a treia având ca obiect de activitate administrarea bunurilor imobile ce aparțin domeniului public și privat al Municipiului București aflate în administrarea acestuia, cu excepția clădirilor.

Bucureștiul a pierdut! Ce oraș din România va primi milioane de euro în următorii 5 ani

Alertă! Reabilitarea termică – un DEZASTRU! Blocurile vor trebui refăcute!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare