sursa foto:  aliexpress.com

Vinetele albe cuceresc piața din România! De ce sunt recomandate?

Vinetele albe reprezintă o noutate pe piața din România, însă încep să fie din ce în ce mai cultivate de agricultori datorită gustului inedit și a efectelor benefice pe care le are. 

Semințele sunt mai scumpe decât ale celor obișnuite, însă sunt mult mai sănătoase. În India, vinetele albe sunt utilizate în diabet, datorită conținutului scăzut de zaharuri, iar rădăcinile sunt recomadate pentru cei care au astm. De asemnea sunt recunoscute că ajută la scăderea colesterolului, alungă insomniile și stările de nervozitate.

Vezi și Efectele uluitoare ale usturiului negru. Unde-l găsim?

Mult mai bogate în antioxodați, decât cele mov, vinetele albe conțin 90% apă și sunt bogate în potasiu, magneziu, cupru, fitonutrienți și vitamina B. Toți acești compuși ajută în numeroase boli cum ar fi cancerul sau boli cardiovasculare.

Gustul este asemănător cu cel al ciupercilor de pădure, textura este cremoasă, iar coaja, care este mai groasă decât la vinetele mov, se curăță mult mai ușor.

Specialiștii recomandă prepararea vinetelor albe la grătar sau salată, dar fără a adăuga maioneză, pentru a nu crea disconfort digestiv.

Citește și…

Medicamente interzise în străinătate, comercializate în România

Care sunt fructele și legumele cu cel mai mare conținut de PESTICIDE

4,2 MILIARDE euro pe transferuri! Ce ligă națională este campioană la investiții?

Pentru prima dată, un fost fotomodel, șefa partidului din opoziție din Japonia!

Google lansează un concurs de 200.000 de dolari

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare