sursa foto:  Facebook

Efectele uluitoare ale usturoiului negru! Unde-l putem găsi?

Usturoiul negru a început să devină popular și în România, după ce coreeni l-au introdus pe piețele internaționale în urmă cu aproximativ 8 ani.

Acesta nu este un soi al usturoiului obișnuit, ci chiar usturoi obișnuit fermentat timp 45 de zile în condiții speciale de umidiate și temperatură. Culoarea închisă este dată de melanoidin, o substanță produsă în timpul procesului de obținere a usturoiului negru, care are beneficii extraordinare pentru sănătate.

În Asia, vracii  foloseau această metodă  pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi. În același timp dispărea mirosul neplăcut și era mult mai ușor de digerat.

Usturoiul negru conține de două ori mai mulți antioxidanti decât usturoiul alb, nu are niciun aditiv și este bogat în zaharuri naturale și aminoacizi.

Ce beneficii are pentru sănătate?

Vitaminele C, B6, mineralele seleniu și mangan conținute de usturoiul negru ajută la  buna funcționare a sistemului imunitar.

După alegele albastre, este cel mai puternic antiviral, fiind un foarte bun tratament natural pentru tuse și răceală.

Studiul “The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition “( EPIC), care a investigat relația dintre dietă si cancer a arătat că usturoiul negru ajută în prevenirea  cancerului de stomac, esofag, pancreas și sân.

De asemenea este de mare ajutor în tratamentul cancerului de colon și favorizează digestia, având o concentraţie mare de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care are rol și în reducerea colesterolului.

Usturoiul negru are un gust asemănător prunelor uscate, uşor afumat, dulceag şi cu consistenţa de jeleu.

De unde-l putem cumpăra?

În România este un singur producător care se ocupă de obținerea usturoiului negru. Este vorba de Gabi Sandu, un agricultor din Piatra Neamț care a adus pe piața din România și cartoful mov.

De asemenea sunt mai multe magazine bio online de unde se poate achiziționa usturoi negru, care este considerat totodată și o delicatesă culinară.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare